מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מנצור נ' הראל חברה לביטוח בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מנצור נ' הראל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 01/12/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
31222-11-10
27/11/2011
בפני השופט:
זהבה (קאודרס) בנר

- נגד -
התובע:
עזרי מנצור
הנתבע:
הראל חברה לביטוח בע"מ
פסק-דין

פסק דין

בפני תביעה של אדם אשר רכבו נפגע במסגרת תאונת דרכים.

א.קיימת הודאה בעניין האחריות וכל המחלוקת נסובה לעניין שמאות נזקי רכב התובע.

סוכן הביטוח של התובע ע"פ בקשת התובע הפנה אליו שמאי (להלן: "השמאי הראשון" –מר רוני פרג'ון ממשרדו של מר מנחם אדוני) אשר בדק את רכבו, ונתן חוו"ד בעניינו.

משקבל התובע את חווה"ד לא נשאו חן בעיניו מסקנותיה ותוצאותיה הכספיים, ומשכך ואפשר שע"פ המלצת גורם מסוים פנה לקבל חוו"ד שניה מהשמאי מר דני גורביץ'.

חוו"ד השמאי הראשון קבעה כסכום הערכת הנזק 7,022 ₪.

חוו"ד השמאי השני קבעה כי סך כל שומת הנזק היא 11,370 ₪.

ב.בדיון שנערך בפני השמאים העידו ואף נחקרו על ידי וכל שמאי הסביר כיצד הגיע לסכום שומת הנזק.

ג.התובע בתביעתו מבקש את ההפרש בין שתי חווה"ד מאחר וקיבל מחברת הביטוח את הסכום ע"פ חוו"ד השמאי הראשון.

ד.לאחר עיון ולימוד מדוקדק של מסמכי בי הדין ושתי חווה"ד ולאחר שמיעת עדויותיהם של השמאים אני קובעת כי דין התביעה להידחות מהנימוקים הבאים:

1.חוו"ד של השמאי הראשון היא הנכונה על כל חלקיה לרבות כל אשר קשור לשכר עבודה של מוסך כפי שהיה בנובמבר 2009.

השמאי הראשון בחוות דעתו איבחן בין שני מוקדי נזק, דהיינו – קבע שבעצם קרו שתי תאונות דרכים נפרדות. ניתוח ואבחון זה נעשה כדין וגם ע"פ בדיקה של צילומי הנזק ניתן להבחין בשני מוקדים אלו. למרות שמדובר בשני מוקדים, דהיינו שתי תאונות דרכים נפרדות, חברת הביטוח שילמה בעקבות הדו"ח הראשון את מלוא נזקיו בשני המוקדים.

2.חווה"ד השניה כללה גם נזקים בפגוש האחורי, נזק אשר לא הוכר ע"י השמאי הראשון.

לאחר עיון מדוקדק בצילומי הנזק ובאופיו ובצורתו אף אני קובעת כי הנזקים בפגוש אינם רלוונטיים לתאונה נשוא תיק זה, ע"פ נסיבותיה ואופן המפגש בין 2 כלי הרכב. כמו כן יש לציין כי גובה השריטות לכל אורך החלק הימני אינם בגובה של הפגוש.

לפיכך וכאמור התביעה נדחית ללא צו להוצאות.

ניתן היום, א' כסלו תשע"ב, 27 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ