תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
|
7740-05-11
14/06/2011
|
בפני השופט:
שלמה בנג'ו
|
- נגד - |
התובע:
אהרן שמואל
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
אין יסוד עובדתי או משפטי לנטען בבקשה נעדרת התצהיר ועל כן אין בידי לקבלה. מעבר לתיעוד בפרוטוקול, הדברים התרחשו אך לפני מס' ימים וזכורים היטב לבית המשפט.
המבקש הופיע לדיון יחד עם בת זוגתו הגב' אורית שמעון שהייתה הנאשמת "המקורית" בכתב האישום. זו האחרונה הודתה בביצוע העבירה אך טענה כי מי שנהג ברכב היה בן זוגה (המבקש). לאור זאת, הסכימה המאשימה להסב את כתב האישום ע"ש המבקש. הלה הודה מפורשות בעובדות כתב האישום, אך אח"כ כשהבין שיורשע, ביקש לחזור בו וטען כי השמש סינוורה אותו והציג תמונות שאין בינן לבין טענתו ולא כלום. בתמונות נצפה הרמזור בבירור, מעבר לכך, המבקש אישר כי התמונות לא צולמו ביום העבירה. עוד יצוין כי לכשהורשע לא אמר דבר וחצי דבר נגד ההרשעה אלא ביקש שיושת עליו קנס נמוך, טען שהוא נוהג שנים רבות ללא עבירות.
לאור כל אלה, הסתפק בית המשפט בקנס המקורי.
באשר לטענות הנטענות בבקשה.
המבקש טוען בבקשה כי בית המשפט פירש את דבריו כאילו הוא הודה שנסע באדום, ולא היא. בית המשפט לא ניזקק לפרשנויות בתשובה לכתב אישום. בית המשפט שמע מפיו של המבקש ומפי בת זוגו הודאה מפורשת בעובדות כתב האישום, ואף בחן את התמונות שהראה לו המבקש כדי להסיר כל חשש לעיוות דין. לפיכך, הנטען עתה בבקשה סותר את ההודאה המאוד ברורה של המבקש ושל בת זוגתו.
עוד טוען המבקש עתה, כי הוא בעל נכות נפשית ועל כן יש לבטל את פסק הדין מחשש לעיוות דין. ברם, לא צורפה לבקשה נעדרת התצהיר כל ראיה המעידה על מחלת נפש או לקות נפשית כזאת שיש בידה לפגום ביכולתו של המבקש להבין את ההליך המשפטי. צילום כרטיס תעודת נכה אין בו די.
יתרה מזאת, המבקש לא טען דבר וחצי דבר בענין זה, בדיון הפגין המבקש הבנה ומודעות רבה להליך ולאישום המיוחס לו כפי שהפרוטוקול מעיד עליו.
עם זאת, ככל שיוגש לי חומר רפואי המעיד על לקות נפשית של המבקש אשר יש בו כדי להעיד על כשרותו הנפשית להבין את ההליך, אשוב ואשקול את הענין.
בנסיבות אלה, לא מתקיימות העילות לביטול פסק דין ועל כן דין הבקשה להידחות.
בבחינת למעלה מן הדרוש אציין, כי חזרה מהודיה תותר עפ"י הדין רק במקרים חריגים. מקרה זה אינו נמנה עליהם. הנאשמת "המקורית" שהייתה יחד עם המבקש הודתה שאכן בוצעה העבירה, המבקש עצמו חזר על כך והודה אף הוא בכך בפה מלא, הטענה שהעלה ולפיה עבר באדום בגלל שמש מסנוורת ונסמכה על תמונות שצולמו בתאריך שאינו תאריך העבירה, חסרת עיגון ואין בה, בנסיבות דנן, כדי להקים עילה לחזרה מהודיה או לביטול פסק הדין, ונראה כי מדובר כאן באי שביעות רצון מהתוצאה לאחר שהשלכותיה ידועות למבקש.
הבקשה נדחית.
ניתנה היום, י"ב סיון תשע"א, 14 יוני 2011, בהעדר הצדדים.