מ"ת
בית המשפט המחוזי בירושלים
|
2143-08-14
28/08/2014
|
בפני השופט:
רפי כרמל
|
- נגד - |
המבקשת:
מדינת ישראל עו"ד באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים
|
המשיב:
ראובן אביכזר עו"ד עודד הכהן
|
החלטה |
בקשה למעצר עד תום ההליכים.
1.כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המחזיק שישה אישומים. עיקר האישומים נוגע בעבירות שנעשו בקשר עם רכבים שעברו תאונות קשות. מקום שרכב עובר תאונה קשה (דהיינו, עלות התיקון נעה בין 40% עד 60% משווי הרכב), רוכשות חברות הביטוח את כלי הרכב המבוטחים כנגד שיפוי בעלי הרכב, וכלי הרכב נמכרים במגרשי הסדר. על מנת להבטיח ראוי של תיקון כלי הרכב, נותר, בשלב זה, רישיון הרכב, בידי חברות הביטוח. מגרשי ההסדר מוכרים את הרכבים לסוחרי רכבים לצורך שיקום ומכירה, ולאחר שיקום הרכבים שנעשה בהתאם לתנאים שנקבעו, ולאחר שהוגשו מסמכים המעידים על תיקון בהתאם, מקבלים מגרשי ההסדר את רישיונות הרכב מאת חברות הביטוח ומעבירים אותם לסוחרים אשר רכשו ושיקמו את כלי הרכב, לצורך מכירת הרכבים לצרכנים שונים. החוק קבע תנאים שונים בנושא שיקום כלי הרכב במקרים אלה, עיקרם המצאת חשבוניות בדבר חלקי חילוף, חשבוניות בגין תיקונים, אישור תיקון ממוסך מורשה, אישור מכון רישוי, ולעיתים דו"ח שמאי.
2.הנאשם עסק בסחר בעלי רכב, ובבעלותו מגרש מכוניות בירושלים. בין היתר רכש כלי רכב מהסוג הנדון.
3.האישום הראשון מייחס למשיב עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות (39 עבירות), שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות (39 עבירות), וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות (28 עבירות). נטען כי בשנים 2012 – 2014, רכש המשיב ממגרשי הסדר עשרות כלי רכב מהסוג הנדון. המשיב תיקן את כלי הרכב במקומות שאינם ידועים, שלא על פי התנאים והכללים המפורטים בהם, ולצורך כך, בין היתר, זייף חשבוניות בדבר רכישת חלקי חילוף, באופן שזייף את מספר החשבונית, סוג הרכב, מספר הרכב, חלקים, ועוד, עשה שימוש בחשבוניות שהוצאו בגין רכישת חלפים לכלי רכב אחרים, זייף חשבוניות אודות תיקון כלי הרכב הנדונים במספר דרכים, זייף אישורי תיקון במוסך מורשה במספר דרכים, סיפק דוחות שמאי שלעיתים נערכו בלא שהשמאי עיין במסמכי התיקון ובחשבוניות, זייף חשבוניות בדבר רכישת חלקי חילוף, בדבר תיקון כלי רכב, בדבר אישורי מוסך מורשה, והציג אישורי שמאי שאינם משקפים בדיקה נכונה. המשיב העביר את כל המסמכים, אמיתיים ומזויפים, לחברות הביטוח, לצורך העברת כלי הרכב לבעלותו. בהתאם, קיבל המשיב גם את רישיונות הרכב של כלי הרכב, ומכר כלי רכב אלה לצרכנים, תמורת מאות אלפי שקלים.
האישום השני מייחס לנאשם עשר עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ושבע עבירות של הסעה בכלי תחבורה מסוכן, נטען כי המשיב מכר כלי רכב שהיו במצב אבדן להלכה, ותוקנו לאחר מכן, מבלי ליידע את הלקוחות שכלי הרכב עברו תאונות קשות בעבר, תוך שלעיתים יצר מצג שווא לפיהם הרכבים תקינים, אף שידע כי קיימים ליקויים משמעותיים כגון אי החלפת כריות אוויר שהתפוצצו. האישום השלישי מייחס לנאשם חמש עבירות של גניבה וזיוף מסמך, חמש עבירות תחבולה וארבע עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות. מדובר במקרים בהם הנאשם מכר והעביר, לאנשים שונים, בעלות בכלי הרכב הנדונים, מבלי שהעביר לחברות הביטוח את המסמכים המעידים על עמידה בתנאים, ובטרם קיבל לידיו את רישיון הרכב של אותם רכבים. במסגרת זו, זייף המשיב מסמכים שונים, כגון חשבוניות תיקון הרכב, אישורים פיקטיביים אודות תיקון רכבים ודוחות שמאי פיקטיביים.
האישום הרביעי עוסק בהלבנת הון. מיוחסות למשיב 52 עבירות של הלבנת הון ו – 33 עבירות של פעולה ברכוש אסור, זאת בנוגע עם סכומים של מאות אלפי שקלים אותם קיבל בגין העסקאות בכלי הרכב המפורטים בנספח א' לכתב האישום.
האישומים החמישי והשישי מייחסים למשיב עבירות של שיבוש הליכי משפט. באישום החמישי הורה הנאשם לחברו העובד בחברת קאר סנטר, להסתיר את הטלפון הנייד שלו מביקורת של יחידת אתגר במשטרת ישראל, כדי שלא יבחינו בהתקשרויות בין השניים, ולהודיע לעובד אחר להסיר מסמכים המזכירים את שמו של הנאשם מעיני השוטרים. בגדר האישום השישי, במסגרת חיפוש בביתו של הנאשם, עובר לחיפוש, הטמין הנאשם בכלי המיטה של בנו, חשבוניות מזויפות ומסמכים מזויפים נוספים הנוגעים לאישומים הקודמים.
ראיות לכאורה
2.אין מחלוקת על קיומן של ראיות לכאורה בנוגע עם עבירות המיוחסות למשיב.
עילת מעצר