תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
|
6855-07-09
04/02/2010
|
בפני השופט:
עדי במביליה – אינשטיין
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
נמרוד פלד
|
|
החלטה
בפניי בקשה למתן צו לגילוי חומר חקירה, בהתאם לסעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב – 1982.
ב"כ המבקש עותר לקבלת הפריטים הבאים:
רשימת חומר חקירה.
כל החומר שנאסף ביחידה לתלונות הציבור ביחס לפרשה שבנדון, לרבות גרסאות השוטרים ביחס לטענות המבקש.
העתק הרישום הפלילי, הרישום המשמעתי ותיקי המב"ד של השוטרים סילבן סנה וניריה דגן.
חומר המעיד כי שני השוטרים הנ"ל ערכו ביום האירוע בדיקות במכשיר ינשוף לנהגים אחרים.
ב"כ המבקש מנמק בקשתו בכך שכתב האישום מייחס לנאשם עבירה של נהיגה בשכרות מכוח הטענה כי סירב לדרישת השוטרים לערוך בדיקת שכרות באמצעות מכשיר "הינשוף".
לטענתו, המבקש לא סירב לבצע את הבדיקה, אלא נועד עם אשתו ולאחר מכן הסכים לבצע את הבדיקה, אך השוטרים אמרו לו כי "מאוחר מדי" ולא ערכו לו את הבדיקה. בנוסף, טוען הוא כי לא הוסברה לו באורח מספק משמעותו המשפטית של הסירוב וכי כל שהוצע לו היה לערוך בדיקה באמצעות "נשיפון" ולא באמצעות מכשיר ה"ינשוף".
עוד טוען ב"כ המבקש כי הוגשה תלונה למח"ש ביחס לשוטרים הנ"ל, שסירבו לערוך לו בדיקה וכי מח"ש העבירה את התלונה ללשכת ביקורת תלונות הציבור באגף התנועה, אשר השיבה למבקש כי בפעילות השוטרים לא נמצא דופי.
מכך למד ב"כ המבקש כי זכאי הוא לעיין בגרסאות השוטרים בפני קצין תלונות הציבור, כדי להעמיד גרסתם בפני הקת"צ אל מול הדו"חות בתיק החקירה הנוכחי ולבחון מהימנותם.
ביחס לרישומים הפליליים והמשמעתיים, לרבות התיקים הפתוחים, מבקש ב"כ המבקש ללמוד מהללו על מהימנות השוטרים, עת עסקינן ב"גרסה מול גרסה".
דרישת ההגנה לקבלת בדיקות שנערכו במועד הרלבנטי באמצעות ה"ינשוף", נועדה לאשש את טענת ההגנה לפיה הוצע למבקש לעבור בדיקה באמצעות נשיפון בלבד, ולא באמצעות מכשיר הינשוף.
לגבי הדרישה לקבלת רשימת חומר החקירה, טוען ב"כ המבקש כי זו מעוגנת בהוראות החוק.
המשיבה אינה מתנגדת כי המבקש יצלם את רשימת חומר החקירה, אולם מתנגדת לשאר חלקי הבקשה, תוך הפנייה למבחן "הרלבנטיות לאישום". לדידה, אין ברישומים הפליליים והמשמעתיים כדי לשפוך אור על האישום בשכרות ואין בהם כדי לסייע להגנת הנאשם ורשימת תיקי המב"ד מוגבלת ואינה חלק מהמרשם הפלילי הניתן להצגה. המשיבה טוענת כי השוטרים שלגביהם מתבקש החומר הנ"ל פעלו מכוח תפקידם וחשיפת רישומיהם הפליליים והמשמעתיים עשויים להרתיעם מביצוע תפקידם. המשיבה הוסיפה כי הדיונים המשמעתיים והחומר הפנימי שנאסף ע"י קצין תלונות הציבור, אינם בגדר חומר חקירה אלא הנם הליכים פנים משטרתיים.
לגבי החומר שנאסף ביחידה לתלונות הציבור ביחס לפרשה שבנדון, לרבות גרסאות השוטרים ביחס לטענות המבקש:
לא הוצגה בפני בית המשפט תלונתו של המבקש ולא תגובת קצין תלונות הציבור אשר דחה את עיקרי התלונה ולכן בית המשפט אינו יכול להתרשם מתוכנן.
עם זאת, אני מתרשמת כי דברי השוטרים בפני הקת"צ עשויים להיות רלבנטיים להגנת הנאשם ולכן אני מורה לתביעה להביא בפניי את גרסאות השוטרים בפני הקת"צ, תוך 21 יום, לשם בחינתן.
לאחר עיון באמור, אתן החלטתי ביחס למבוקש.
חשיפת רישום פלילי ומשמעתי של השוטרים: