ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
7668-03-09
01/05/2011
|
בפני השופט:
דבורה עטר
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
מראד עזוני
|
גזר-דין |
גזר דין
1.הנאשם הורשע על פי הודייתו בכתב אישום אשר תוקן במסגרת הסדר טיעון ועל פיו עותרים הצדדים במשותף להשית עליו צו של"צ של 250 שעות, מאסר מותנה וכן פיצוי בסך של 500 ₪ לשוטרת וקנס בסך של 1000 ₪.
2.הצדדים עתרו לבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון כמפורט בטיעוניהם דלעיל, אף לאור המלצת שירות המבחן לענישה כאמור.
3.כתב האישום מייחס לנאשם התנהגות פסולה במקום ציבורי וכן השמעת איומים כלפי שוטרים הפרעה לשוטרים במילוי תפקידם והתנגדות למעצר. הגם שתוקן לקולא המדובר בשורת אירועים שאין להקל בהם ראש, ולא כל שכן בעת שבוצעו בהיות הנאשם בגילופין.
4.מנגד על בית המשפט לשים לנגד עיניו את עצם עריכת הסדר הטיעון והמתווה שנקבע בפסיקה באשר לכיבודו תוך שחזקה על המאשימה האמונה על האינטרס הציבורי כי שקלה שיקולים ראויים טרם עריכתו. ועל כן אל מול הנסיבות לחומרא שקלתי את אלה שלקולא. את העובדה כי הנאשם הודה טרם שמיעת הראיות בכתב אישום מתוקן לקולא, את היות הנאשם צעיר לימים ונעדר עבר פלילי מכל סוג, את חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה בחודש 02/2008 ואת המפורט בתסקיר כי הנאשם הביע חרטה על ביצוע העבירות הדגיש כי הינה חריג לאורח חייו והעובדה הנוספת כי בני משפחת הנאשם נחלצו לעזרתו ואף כי שירות המבחן המליץ על הענישה אשר הוסכמה בין הצדדים במסגרת הסכם הטיעון לרבות צו של"צ בהיקף של 250 שעות.
לאור סך כל האומר לעיל מצאתי כי הסדר הטיעון אינו חורג ממבחני הפסיקה ועל כן אכבדו.
5.אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א.6 חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור במשך 3 שנים כל עבירה כלפי שוטרים או אחת מעבירות בהן הורשע.
ב. צו של"צ של 250 שעות אשר יבוצע על פי תוכנית שגיבש שירות המבחן בעבודות אחזקה וסיוע לקשישים במועדון לקשיש בגלגוליה. במשך 6 ימים בשבוע 3 שעות מדי יום.
מובהר בזאת לנאשם כי היה ויפר את צו השל"צ יוכל בית המשפט לשוב ולהידרש לעניינו ולגזור את דינו על פי הנתונים שיהיו בפניו באותה העת.
ג.פיצוי לשוטרת דורין אלימלך עדת תביעה מס' 3 בסך של 500 ₪. אשר יופקד עד ליום 4.5.11
ד. קנס בסך 1000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו אשר ישולם לפנים משורת הדין על פי הסדר הטיעון בשלושה תשלומים שווים ורצופים החל מיום 20.5.11 ובכל 20 לכל חודש שלאחריו. לא ישולם תשלום 1 מסך כל התשלומים יעמוד החוב כולו לפירעון מידי.
זכות ערערו לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ז ניסן תשע"א, 01/05/2011 במעמד הנוכחים.
דבורה עטר, שופטת
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת