מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' סרסור (עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' סרסור (עציר)

תאריך פרסום : 20/02/2011 | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בחדרה
9640-08-10
20/02/2011
בפני השופט:
משה גינות

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
עימאן סרסור (עציר)
גזר-דין

גזר דין

1.על הנאשם, סרסור עימאן, הוגש כתב-אישום המייחס לו עבירות שעניינן נהיגה ברכב ללא רישיון נהיגה, נהיגה ברכב ללא ביטוח, נהיגה ברכב בזמן פסילה, נהיגה בניגוד לתנועה, נהיגה בקלות ראש, ואי ציות להוראת שוטר במדים.

2.אין מחלוקת שבתאריך 19/8/10 סמוך לשעה 01:30, בכביש 2, נהג הנאשם ברכב מסוג "יונדאי" בהיותי בלתי מורשה לנהיגה ובזמן פסילה. בנסיבות אלו, משנתבקש הנאשם על-ידי שוטרים לעצור, הוא האיץ את מהירות רכבו, עקף רכבים מימין ומשמאל, ונהג בניגוד לכיוון התנועה. בסופו של דבר דרכו נחסמה, הוא יצא מהרכב וניסה להימלט.

3.בתאריך 24/11/08 נדון הנאשם בבימ"ש לתעבורה בחדרה בגין עבירות של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא רישיון נהיגה. ביהמ"ש אשר דן אותו, קבע כי חרף הודאתו בתיק זה באשמות, מן הראוי להחמיר עימו משום שהנאשם לא הורשה לנהוג, וכן משום שבתיק זה היייתה זו הפעם השלישית בה הובא לדיון, חרף העובדה שהיה תלוי נגדו עונש מאסר מותנה בן שנה. ראוי לציין כי ביהמ"ש אשר דן אותו דחה את המלצת קצינת המבחן וגזר לו: 12 חודשי מאסר לריצוי בפועל. ביהמ"ש הפעיל את עונש המאסר המותנה אשר היה תלוי ועומד נגדו בחופף, וגזר לו 12 חודשי מאסר על תנאי, שלא ישוב ויעבור במשך 3 שנים עבירות של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רישיון נהיגה, עונש מאסר מותנה הבשל כיום להפעלה (תיק פל 1594-09-08).

4.מתסקירי קצין המבחן אשר הוגשו בעניינו של הנאשם, מתחוור כי המדובר בנאשם בן 22 אשר גדל בנסיבות משפחתיות מורכבות. תחילה היה קצין המבחן סקפטי באשר לניסיון לשקם את הנאשם, אולם בתסקיר הנוסף שהוגש מיום 8/2/11 ציין קצין המבחן כי הנאשם הביע נכונות ורצון להשתלב בתהליך טיפולי ולשקם את עצמו וחייו. לאור התרשמותו של קצין המבחן, מהצהרתו של הנאשם, לנוכח גילו הצעיר, וכן לאור העובדה שהנאשם ריצה בעבר עונש מאסר משמעותי, המליץ קצין המבחן להקל עם הנאשם ולהעמידו במבחן למשך שנה.

5.ב"כ הנאשם טענה כל טענה אפשרית לזכות הנאשם, היא הדגישה כי הנאשם עצור מיום 19/8/10 וכי הוא יליד 1988. מעבר לילדות הקשה אותה חווה הנאשם, ומעבר לעזובה החברתית אשר הייתה מנת חלקו, לא ניתנה לנאשם בעבר הזדמנות אמיתית לשפר את דרכיו. הסנגורית ביקשה להאריך את עונש המאסר המותנה אשר תלוי ועומד נגד הנאשם וליתן לו אפשרות להשתקם ולצאת ממעגל העבריינות בו שקע. לעניין זה הדגישה הסנגורית כי נוכח תקופת מעצרו הארוכה, הנאשם ריצה למעשה את חלקו הארי של עונשו.

6.אם תום הדיון ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים לא ראיתי עילה כל שהיא להקל עם הנאשם, שכן לא מדובר בהסתבכות ראשונה עם החוק, אלא בהתנהגות אשר חוזרת ונשנית שעה שהנאשם נוהג ללא רישיון נהיגה בזמן פסילה, מתחמק מן השוטרים ונמלט, תוך סיכון של ממש כלפי נהגים אחרים.

7.לא ראיתי כל סיבה להקל עם הנאשם, ודומני כי חסד עשתה עימו המאשימה משביקשה להטיל עליו עונש מאסר בפועל, שלא יעלה באורכו על עונש המאסר המותנה אשר תלוי ועומד נגדו.

8.מכל האמור לעיל, הנני גוזר על הנאשם:

א.12 חודשי מאסר לריצוי בפועל, שירוצו מיום 19/8/10, עונש המאסר המותנה בן 12 החודשים נשוא תיק 1594-09-08 – יופעל בחופף.

ב.הנני גוזר לו בנוסף, 12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים לבל ישוב ויעבור עבירות של נהיגה בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה.

ג.הנני פוסל את הנאשם מקבל ומהחזק רישיון נהיגה למשך 30 חודשים. הפסילה תרוצה במצטבר לכל עונש פסילה אחר שנגזר לו.

ד.קנס בסך 7,500 ₪ או 75 ימי מאסר תמורתם, אשר ישולמו ב- 15 תשלומים – החל מיום 1/8/11.

ניתנה והודעה היום ט"ז אדר א תשע"א, 20/02/2011 במעמד הנוכחים.

משה גינות, שופט

(צ. חומרי)

הוקלד על ידי: צהלה חומרי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ