אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' סרחאן ואח'

מדינת ישראל נ' סרחאן ואח'

תאריך פרסום : 05/05/2010 | גרסת הדפסה

מ"ת
בית המשפט המחוזי חיפה
11652-10-09
03/05/2010
בפני השופט:
רון שפירא

- נגד -
התובע:
1. מוחמד סרחאן
2. באסם סרחאן

הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

בפני בקשה שניה לעיון חוזר בה עותרים המבקשים לאפשר את יציאתם מחלופת מעצר בה הם שוהים כדי שיוכלו לעבוד לפרנסתם.

עיקרי העובדות פורטו בהחלטתי מיום 30/11/09. כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס עבירה של קשירת קשר לפשע, עבירה לפי סע' 499(א)(1), וחבלה בכוונה מחמירה, עבירה לפי סע' 329(א)(1)+(2)+ סע' 29, הכל בהתאם לחוק העונשין, התשל"ז-1977. 

ע"פ עובדות כתב האישום, על רקע סכסוך בין משפחת המשיב לבין אדם בשם עלי יחיא פאעור (להלן: "המתלונן"), קשרו המשיבים שהם אחים קשר לביצוע פשע כנגד המתלונן, בהמשך לכך הם ניסו לפגוע בו באמצעות רכב וחבלו במתלונן, בצוותא חדא בפניו, בראשו ובכל חלקי גופו, תוך שימוש באלות, הכל בכוונה להטיל בו נכות או מום או לגרום לו חבלה חמורה. כתוצאה ממעשים אלו, נטען, נגרם שבר גולגולתי למתלונן ודימומים תוך גולגולתיים. כמו כן, נמצא חתך בקרקפת ושבר ביד ימין של המתלונן.

בהחלטות מיום 30/11/09 נקבע כי קימות ראיות בענינם של המשיבים וכן עילת מעצר. עם זאת נקבע כי בהיות המשיבים ללא עבר פלילי ובשים לב לטיב הסכסוך הנקודתי, וכן מטעמים שפורטו בהחלטות הנ"ל, כי ניתן לשקול חלופת מעצר שתרחיק את המשיבים מכפר נחף בו מתגוררים הם והמתלונן. בית המשפט הורה על הגשת תסקירים בעניינם של המשיבים. בהמשך הורה בית המשפט על שחרור המשיבים לחלופת מעצר בית באיזור תל אביב בפיקוח בני משפחה העובדים באיזור תל אביב, זאת בהחלטה מיום 9/12/09.

יצוין כי בקשה זו הוגשה לפני מספר שבועות והתקיים דיון בבקשה. מתן ההחלטה עוכב ובינתיים העיד המתלונן. עיינתי בעדויות כפי שהובאו בפני השופטים הדנים בהליכים העיקרים ולא מצאתי כי חל כרסום בראיות המצדיק עיון חוזר מטעם זה.

עם זאת, בשים לב לחלוף הזמן וכן בהתחשב בעובדה שאין אפשרות מעשית להשפיע עוד על עדות המתלונן או עדי תביעה מהותיים, וכן בשים לב להעדר טענות בדבר הפרות של תנאי השחרור מאז ששוחררו המשיבים, סבור אני כי ניתן לשקול הקלה בתנאי השחרור באופן בו יתאפשר להם לצאת לעבודה.

בהתאם אני מורה כי הסנגור יבהיר האם הכוונה היא שהמבקשים יעבדו עם בני המשפחה בעסק ריצוף המוסכים, בפיקוח בני המשפחה שכבר אושרו כמפקחים, או האם הכוונה לעבודה במקומות אחרים. אם הכוונה במקומות אחרים יצורפו להודעה גם פרטי המעסיקרים המוצעים ויקבע מועד לחקירתם.

הסנגור ימציא את ההבהרה בכתב עד ליום 9/5/10 ולאחר מכן, ולפי הצורך, יקבע מועד לדיון. אני קובע את התיק לתזכורת פנימית בפני ליוםצ9/5/10.

המזכירות תשלח החלטה לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, י"ט אייר תש"ע, 03 מאי 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ