מ"י
בית משפט השלום ראשון לציון
|
34708-11-10
23/11/2010
|
בפני השופט:
הלית סילש
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ליאור מי רז
|
|
החלטה
בפני בקשה להורות על הארכת מעצרו של החשוד למשך 3 ימים. לחשוד מיוחס החשד לביצוע עבירות של לקיחת שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, שיבוש מהלכי חקירה ומרמה והפרת אמונים.
מדובר בבקשה שנייה להארכת מעצר כאשר הדיון הקודם התקיים ביום 18.11.10 בפני כבוד השופטת נחמן.
עיינתי בתיק החקירה ובדו"ח הסודי שהוגש לעיוני, קיים בתיק זה חשד סביר אשר אף התחזק ממועד הדיון הקודם ועד למועד היום.
המשטרה צירפה לעיוני נספח סודי בו פורטו 11 פעולות חקירה אותן מבקשת המשטרה לבצע.
פעולות אלה יכול וישובשו ככל שהחשוד לא יהיה במעצר ואיני סבורה גם לאחר שאלותיה של ב"כ החשוד כי ניתן לאיין חשש זה על דרך של חלופה בשלב הנוכחי.
אני מוצאת אף לציין במפורש כי בניגוד לדרך בה נעשה ניסיון להציג את החשדות, מדובר לשיטתי בחשדות בדרגה חמורה מאוד.
מדובר פה מעבר לחשדות עצמן גם בסוגיה העוסקת בזהות החשוד ובעובדה שעל הפרק תלויה פגיעה באמון הציבור ושימוש לרעה באמון הציבור.
איני סבורה שיש לעשות השוואה בין עניינו של חשוד זה לעניינם של חשודים אחרים. במקום שבו קיימת הבחנה, שכן אין מדובר בשוויון בין שווים, אלא בצורך חקירתי הנוגע לחשוד שבפני ואליו בלבד.
צודקת ב"כ החשוד בדבריה על פיהם זכויות חשוד אינן בגדר המלצה. נוכח כך, על המערכת כולה לשקוד לקיימן.
עם זאת, איני סבורה כי במקרה שבו נמנעה אפשרות עוה"ד להיפגש עם החשוד עקב הימצאותו בחקירה, ניתן לראות בכך פגם המהווה עילה לשחרורו בשלב הנוכחי.
לאחר שנתתי דעתי לכל אלו, אני סבורה כי יש להיענות לבקשה ולהורות על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 25.11.10 שעה 13:00. החשוד יובא לביהמ"ש לא יאוחר מהשעה 12:30 על-ידי שב"ס.
נוכח דברי ב"כ החשוד, אני מוצאת עם זאת להפנות את שימת לב רופא בית המעצר לצורך בבדיקתו הנוספת של החשוד, כמו גם בצורך לוודא כי הטיפול התרופתי אותו הוא נוטל ינתן לו כדבעי לרבות מועדי מתן התרופות.
כמו כן, נוכח הדברים שנאמרו באולמי, אני מוצאת להורות כי בית המעצר יוודא כי החשוד נמצא תחת השגחה בכל עת.
ניתנה והודעה היום ט"ז כסלו תשע"א, 23/11/2010 במעמד הנוכחים.
הלית סילש, שופטת