הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של הסגת גבול, לפי סעיף 447 (א) (1), לחוק העונשין- תשל"ז- 1977 (להלן: "החוק") ובעבירה של החזקת סכין שלא למטרה כשרה לפי סעיף 186 לחוק.
ניתנה והודעה היום ט"ו אייר תש"ע, 29/04/2010 במעמד הנוכחים.
ד"ר עמי קובו, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של הסגת גבול לפי סעיף 447 (א) (1) לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן:"החוק") ובעבירה של החזקת סכין שלא למטרה כשרה, לפי סעיף 186 לחוק.
על פי האמור בעובדות כתב האישום המתוקן, ביום 2.6.10 נכנס הנאשם לתחומי מפעל "נשר" ברמלה. בהמשך לכך, החזיק הנאשם בסכין שלא למטרה כשרה.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון אשר במסגרתו עתרו במשותף להטיל על הנאשם עונש של שישה חודשי מאסר בפועל וכן להפעיל עונש מאסר על תנאי של שישה חודשים בחופף.
כמו כן, עתרו הצדדים להטלת מאסר על תנאי נוסף.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, סבורני כי הסדר הטיעון ראוי ומאוזן ולפיכך אכבדו.
בעניין זה נתתי דעתי לכך שכתב האישום תוקן באופן משמעותי, כך שהעבירה העיקרית אשר יוחסה לנאשם מלכתחילה נמחקה.
כמו כן, נתתי דעתי לעברו הפלילי המכביד של הנאשם, בפרט בעבירות רכוש הנוגעות לרכבים.
אציין בהקשר זה כי לחובתו של הנאשם הרשעות קודמות רבות בנוגע לגניבות רכב וניסיונות גניבת רכב.
בנוגע לסוגיית התנאי, סבורני שלאור עברו של הנאשם בנוגע לגניבת רכבים, מן הראוי שעונש המאסר על תנאי יחול על כל העבירות הנוגעות לרכב כאמור בסימן ה'1 לחוק העונשין.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1.שישה חודשי מאסר בפועל, שמניינם החל מיום מעצרו (6.2.10).
2.אני מפעיל את עונש המאסר על תנאי בן ששת החודשים אשר הוטל על הנאשם על ידי כב' השופט אבו טהה, בבימ"ש השלום בב"ש, ב-ת.פ 1578/07). עונש המאסר על תנאי יופעל כולו בחופף לעונש שמוטל בגין תיק זה. כך שבסך הכול ירצה הנאשם שישה חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו.
3.שישה חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור הנאשם במשך שלוש שנים מיום שחרורו מן המאסר אחת מהעבירות שבהן הורשע, או כל עבירה לפי סימן ה'1 לפרק יא' לחוק העונשין.
המוצגים שנתפסו בתיק יושמדו או יחולטו לפי שיקול דעת המאשימה.
הדיונים שקבועים בתיק לתאריכים: 28.6.10 ו- 4.7.10 מבוטלים.
מזכירות בית המשפט תבטל הזמנת העדים אשר הוזמנו לתאריכים אלה, וכן תבטל את הזמנת הנאשם באמצעות השב"ס.