מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' דרעי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' דרעי

תאריך פרסום : 18/06/2010 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
20087-01-10
17/06/2010
בפני השופט:
נירה דסקין

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
אבי דרעי
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

על סמך הודאת הנאשם בעובדות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן אני מרשיעה אותו בעבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז 1977.

ניתנה והודעה היום ה' תמוז תש"ע, 17/06/2010 במעמד הנוכחים.

נירה דסקין, סגנית נשיא

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו המיוחסת לו בכת באישום אשר תוקן במסגרת הסדר טעון.

במסגרת ההסדר עותרים הצדדים במשותף ובהסכמה לענישה כפי שפורטה.

באת כוח המאשימה התייחסה, ובצדק רב, לחומרת העבירות כנגד שוטרים.

הדברים צריכים להיאמר וזאת משום שאם בסופו של יום בית משפט מאמץ את ההסדר על הנאשם לדעת כי הדבר נעשה למרות החומרה ולא חלילה מתוך שבית המשפט תופס את העבירה בקלות.

לענין החשיבות בהקפדה בכבודם של משרתי ציבור בכלל ושוטרים העושים את מלאכתם בפרט יאמר כי הציבור מחויב לכך וזאת משום שעבודת השוטרים נעשית לשם שמירה על הסדר הציבורי ולרווחת כל התושבים.

מבחינה זו אין לי אלא להפנות לאמור בפרקי אבות באשר לחובה לשמור על כבודה של מלכות שאילולא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו.

יחד עם זאת, הניחו בפני באי כוח הצדדים וביחוד הסנגור אשר טען לנסיבות המקלות מסכת של נסיבות אשר מצדיקה במקרה ספציפי זה הקלה בעונש מתוך תקווה שהנאשם יפרש נכונה את ההקלה.

על יסוד טעוני באי כוח הצדדים והסדר הטעון ותוך אימוצו אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:

1.10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור במשך 3 שנים מהיום כל עבירה כנגד שוטרים מסוג פשע.

2.5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור במשך 3 שנים מהיום כל עבירה כנגד שוטרים מסוג עוון.

3.קנס בסך 1,000 ₪ או 10 ימי מאסר למקרה שהקנס לא ישולם.

נעתרת אני לבקשת הסנגור ומורה כי הקנס ישולם ב- 4 תשלומים חדשיים שווים ורצופים אשר ישולמו החל מיום 15.7.10 ובכל 15 לחודש לאחר מכן. אי עמידה בתשלום מהתשלומים תעמיד היתרה לפרעון מיידי.

זכות ערעור בתוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום ה' תמוז תש"ע, 17/06/2010 במעמד הנוכחים.

נירה דסקין, סגנית נשיא

הוקלד על ידי: סיגל טרי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ