תו"ב
בית משפט לענינים מקומיים פתח תקווה
|
33642-01-13
23/07/2013
|
בפני השופט:
שלהבת קמיר-וייס
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. מרינה ברזובסקי 2. מ.ב. חיפושית בע"מ 3. יצחק חלה בן משה 4. שלמה ובר
|
החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה |
החלטה
בהתאם להסכמת הצדדים כמפורט בהסדר הטיעון שהוצג בפני הנני מורה על מחיקת הנאשמים 2 ו-4 מכתב האישום.
ניתנה והודעה היום ט"ז אב תשע"ג, 23/07/2013 במעמד הנוכחים.
שלהבת קמיר-וייס, שופטת
הכרעת דין ביחס לנאשמת 1
אני מרשיעה את הנאשמת 1 בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום.
ניתנה והודעה היום ט"ז אב תשע"ג, 23/07/2013 במעמד הנוכחים.
שלהבת קמיר-וייס, שופטת
גזר דין ביחס לנאשמת 1
הנאשמת הורשעה בעבירה לפי סעיף 145 (א) לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה - 1965, יחד עם סעיפים 204 ו- 208 לחוק ו- 253 לחוק, כמפורט בכתב האישום.
הנאשמת הודתה בהזדמנות הראשונה וחסכה מזמנו של בית המשפט ושיקול זה הנני שוקלת לקולא. כמו כן, למדתי כי הנאשמת החלה בהליכים להסדרת ההיתר ואף ענין זה עומד לזכותה.
זאת ועוד, הנאשמת פירטה את נסיבותיה וכן את נסיבות הענין.
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים, ועל אף הדברים שאמרה הנאשמת, סבורה אני כי על בית המשפט להבהיר כי אין העבירה על חוק התכנון והבנייה מסוג העבירות ש"דשים אותם בעקב" ובית המשפט מתעלם, אלא על בית המשפט לגרום לכך שלא רק שהנאשמת תבוא על עונשה בגין מעשיה, אלא יהא בכך אף משום מסר של ל"הזהיר הגדולים על הקטנים".
לאחר ששקלתי את הדברים ונסיבותיו של המקרה, אני מאמצת את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים:
קנס בסך 10,000 ש"ח או 60 ימי מאסר תמורתם. הקנס ישולם ב- 5 תשלומים, חודשיים שווים ורצופים החל מיום 1.8.13 ובכל 1 לחודש. על הנאשמת לפנות למשרדי הועדה המקומית / לרשות המקומית לקבלת שוברים.
ניתן בזה צו הפסקת שימוש לשימושים המתוארים בכתב האישום אשר ייכנס לתוקפו ביום 31.8.14, אלא אם יהיה בידי הנאשמת היתרים כדין.
ב"כ המאשימה תדאג לרישום צו איסור השימוש בטאבו.
הנאשמת תחתום על כתב התחייבות להימנע מעבירה על חוק התכנון והבניה, סכום ההתחייבות 20,000 ₪ לתקופה של שנתיים מהיום. לא תיחתם ההתחייבות – תיאסר הנאשמת ל- 7 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום לבימ"ש מחוזי.
ניתנה והודעה היום ט"ז אב תשע"ג, 23/07/2013 במעמד הנוכחים.
שלהבת קמיר-וייס, שופטת
החלטה
נקבע מועד נוסף להקראה ליום 21.11.13 בשעה 9:00 לגבי הנאשם 3.