תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
|
4124-04-11
05/06/2013
|
בפני השופט:
מרים קסלסי
|
- נגד - |
התובע:
ניר ברזאני
|
הנתבע:
מדינת ישראל
|
|
החלטה
בפני בקשת הנאשם לחשב רטרואקטיבית את תקופת הפסילה שנגזרה עליו במסגרת הסדר טיעון שכובד על ידי (11 חודשי פסילה ורכיבי עונש נוספים הנוגעים לעבירת הנהיגה בשכרות). בגזר הדין, לבקשת סנגורו דאז של הנאשם (עו"ד יוני שניאור) נקבע כמועד האחרון להפקדת הרישיון - 22/4/12
בפועל הרישיון הופקד שנה לאחר מכן רק ביום 24/3/13. הטעם לבקשה הוא שהנאשם לא ידע שעליו להפקיד רישיונו בבית המשפט, בה בשעה שהדרישה להפקיד הרישיון במזכירות בית המשפט עד ליום 22/4/12 מובהרת בגזר הדין המודפס, לרבות המשמעות של אי הפקדה וכי במהלך השנה שחלפה לא נהג ואף נגרמו לו הוצאות כספיות בשל כך.
לחילופין מבקש הנאשם מבית המשפט לתקן את גזר הדין באופן שיושת על הנאשם 3 חודשי פסילה בניכוי חודש פסילה מנהלית ובסה"כ חודשיים ימים וכי למעשה מדובר בהסדר טיעון, כמו כל הסדר טיעון שמושג בין הצדדים ומן הראוי שבית המשפט יכבדו.
עוד נטען כי הבקשה מוגשת בהסכמת ב"כ המשיבה, עו"ד דניאל לוין, אשר "שוכנעה כי המבקש חדל מלנהוג" על פי מסמכים שהוצגו בפניה וכי אין בהיענות לבקשה זו משום יצירת תקדים.
ביום 23/4/13 ניתנה על ידי ההחלטה בזו הלשון:
"הבקשה נדחית.
בקשה זו בהחלט יוצרת תקדים, קבלתה תהווה אפליה כלפי יתר הנאשמים
ויש רבים כאלו, שלא ידעו שעליהם להפקיד הרישיון ואי ידיעתם לא קיצרה
להם את תקופת הפסילה.
הבקשה לא עולה בקנה אחד עם התקנות והפסיקה הקובעות באופן חד
משמעי את חישוב הפסילה מיום הפקדת הרישיון. ולענין גזר הדין, ביהמ"ש
סיים מלאכתו, אין עילה לביטולו, מדובר בגזר דין שאימץ הסדר טיעון, ואין
מקום להידרש אליו מחדש, שנה מאוחר יותר, גם אם התביעה באופן תמוה
מסכימה לכך."
על החלטה זו לא הוגש ערעור, אך ביום 30/5/13 הוגשה בקשה נוספת שזו כותרתה:
"בקשה בהסכמה לקבוע כי הבקשה בתיק זה רוצתה במלואה ולחילופין בקשה לקיום דיון במעמד הצדדים בבקשה לחישוב פסילה או בבקשה לתיקון גזר הדין – עניין של כל הבקשות זהה והוגשו בהסכמת התביעה".
קובעת הבקשה לדיון ליום 16/8/13 שעה 10:00 (תורנות בפגרה) לדיון תתייצב עו"ד דניאל לוין "שהסכימה" או רל"ת עו"ד אודי רונן, כדי להסביר טעמיהם ובמיוחד משום שהבקשה מעוררת שאלות עקרוניות, שיש בהן להשפיע גם על נאשמים אחרים, שעד כה בקשה דומה שלהם נדחתה, שאלות כגון:
האם הליך מעין "שימוע" שהתקיים בין הסנגור לב"כ התובעת, בה היא "משוכנעת כי המבקש חדל מלנהוג" יכול להחליף את תקנות התעבורה לעניין מועד חישוב הפסילה.
מה דינו של הסדר טיעון שמגיעה המאשימה עם הנאשם לאחר שביהמ"ש נתן גזר דין ולאחר שחלף המועד לערעור.