מ"י
בית משפט השלום ירושלים
|
19658-05-12
21/05/2012
|
בפני השופט:
אביטל חן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. יעקוב ברגר 2. צדוק יוסף
|
החלטה,החלטה |
החלטה
הדיון בפני החל ב 15:30. השעה כעת 15:55 וטרם התקדמנו במתן התשובות. החוקר משיב לפחות כפי שנדמה לביהמ"ש, כמיטב יכולתו, ואם התשובות אינן נושאות חן בעיניו של עו"ד קמר, יכול הוא לטעון בסיכומים כי במקשת לא הוכיחה טענותיה.
בשלב זה, ובטרם אקבע מועד לסיום החקירה, מתבקש עו"ד קמר להמשיך בחקירה.
ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תשע"ב, 21/05/2012 במעמד הנוכחים.
אביטל חן, שופט
החלטה
בפניי בקשה להארכת מעצרם של המשיבים מר ברגר ומר צדוק במעצר גישור למשך חמישה ימים לצורך הכנת כתב אישום בעניינם.
המבקשת טוענת כי שני המשיבים עברו יחדיו לאורך תקופה ארוכה עבירות של הלבנת הון והסתרת מקור רכוש, גניבה, מרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר, שימוש במסמך מזויף לקבל דבר, ניהול ספרים כוזבים ועבירות מרמה.
הרקע לאישומים הינו לטענת המשיבה הוצאת כספים במרמה מקופת המדינה כאשר הסכומים מגיעים למיליוני שקלים באמצעות דיווח כוזב למשרדי ממשלה בגין כמות תלמידים ומוסדות חינוך, רישומים פיקטיביים ברישומי עמותה ותשלום משכורת לאנשים שכלל לא עבדו, תשלום כספים במזומן ללא הצהרה לרשויות המס וכל זאת על מנת להתחמק בין היתר מתשלום מס.
ב"כ המבקשת הגיש הצהרת תובע ועל פיה מצהירה עו"ד שניידר מפרקליטות מחוז ירושלים כי יש מקום לכאורה להגשת כתב אישום נגד המשיבים בגין תיק חקירה זה, לדעת הפרקליטות להגיש מעצרם עד תום ההליכים.
מהחומרים שהוגשו בפניי נראה לפחות לכאורה כי התנהלו שתי מערכות במקביל האחת של כספים אשר התקבלו מתורמים פרטיים והשנייה של כספים אשר התקבלו מרשויות המדינה.
על פניו לא נראה כי העמותה התנהלה בסדר המאפשר מעקב מדויק וחלק גדול מהכספים פוזרו באמצעות שיקים אשר נפרעו על ידי אנשים עלומים באמצעות חלפנים (צ'יינג'ים) ברחבי ירושלים.
המבקשת מציגה שמות של לווים אשר קיבלו סכומים הנעים בין 80,000 ₪ לבין 817,000 ₪ כהלוואות ועוד הלוואות נוספות אשר ניתנו ומעולם לא הוחזרו.
קיימת טענה להעברת כספים לחו"ל בתנועה סיבובית, הלבנתם בחו"ל וחזרתם ארצה, תוך הונאת מס הכנסה, המכס ומע"מ.
קיימות טענות מפורטות לגבי דיווחים, במוסדות "תפארת התורה" ו"זאת הברכה" על דיווחים כוזבים בגין תלמידים שלמדו במקום.
כך למשל בעניין מסגרת מוסד "תפארת התורה" דווח על משרד חינוך על 502 תלמידים על פי הטענה כאשר בפועל למדו במקום 200 תלמידים.
במסגרת מוסד "וזאת הברכה" על 476 תלמידים כאשר במקום למדו 150 תלמידים.
המקומות האמורים תוקצבו בסכומים גבוהים לאורך השנים בין היתר מקופת המדינה והסכומים הועברו על פי הטענות לגורמים עלומים אשר עשו בהם שימוש שאינו ידוע לרשויות המדינה.
חלקם של המשיבים בפרשה אינו דומה.
משיב 1 מר ברגר עמד בראש אותן עמותות או גופים אשר ניהלו את הכספים ואילו המשיב 2 מר צדוק יוסף המתואר בידי המבקש "כיד ימינו" שימש כמעין כלבויניק אשר עשה כל הנדרש ממנו וסייע בהעברת כספים, להפקדת כספים ופריטתם של שיקים באותם צ'יינג'ים נזכרים.
אין חולק כי לאורך שנים קיבל מר צדוק משכורת אשר לא תאמה כלל את הסכומים שאותם קיבל בפועל והיו גבוהים כמעט כדי פי שתיים ממשכורתו אשר דווחה לרשויות המס.