מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' בעיני - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בעיני

תאריך פרסום : 20/08/2013 | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
4468-12-12
12/08/2013
בפני השופט:
שלמה בנג'ו

- נגד -
התובע:
אדיב בעיני
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר המבקש ביום 11.07.13, במסגרתו הורשע המבקש בעבירה של נהיגה בשכרות והוטל עליו קנס בסך 2,500₪ ונפסל רישיונו לתקופה של 28 חודשים, וכן נפסל רישיונו לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב – 1982, קבע שתי עילות חלופיות לביטול פסק דין שניתן בהעדר: העילה הראשונה – מתן הסבר סביר להיעדרות, והשנייה – להצביע על קיומו של חשש ממשי לעיוות דין. [ ראו לעניין זה רע"פ 9142/01 איטליא נ' מדינת ישראל ( ניתנה ביום 2.10.03) ]

באשר לאי ההתייצבות – המבקש טען כי לא התייצב לדיון משום לא ידע על מועד הדיון, זאת מפני שלא ידע על משלוח הדואר הרשום ומעולם לא נתבקש לקבל מכתב דואר רשום. אין מחלוקת כי המבקש לא דרש את ההזמנה לדין מבית הדואר כעולה ברורות מההזמנה לדין המצויה בתיק והן מדבריו של המבקש עצמו. לאור אישור המסירה, קיימת חזקת מסירה הפועלת לחובתו של הנאשם. בהקשר זה, אפנה לנאמר בע"פ 6920/07 חסון נ' מדינת ישראל, (2007):

"התקנה איננה דורשת בחינה מדוקדקת מה עלה בגורל המשלוח ודי כי חלפו 15 ימים מיום יציאתו למען הנכון בדואר רשום וכי המערער לא הרים את הנטל להראות כי לא קיבל את דבר הדואר מסיבות שאינן תלויות בו. משקמה החזקה, יכול המערער לנסות ולסתור אותה בהליך העיקרי, תוך שיעלה טענותיו לעניין הכיתוב "לא נדרש" המופיע על אישורי...".

בענייננו, כאמור, קיימת חזקת מסירה ולא הוצגה כל ראיה של ממש מרשות הדואר או ראיה אחרת הסותרת אותה. על כן אינני רואה בפני סיבה מוצדקת להיעדרותו של הנאשם מהמשפט אליו זומן כדין.

חשש לעיוות דין- המבקש הורשע בכך שנהג בשכרות. אין בבקשתו פירוט כלשהו של טענות הגנה או התייחסות לראיות. לפיכך יש לקבוע כי לא הוכח חשש לעיוות דין.

למעלה מן הדרוש, בחנתי גם את עניין העונש בזיקה לעניין עיוות הדין, המבקש הורשע בעבירת נהיגה בשכרות, כאשר רמת ריכוז האלכוהול בגופו עמדה על 565 מק"ג, רמה הגבוהה בהרבה מעל המותר עפ"י חוק. בית המשפט נמנע, בהעדרו מלהטיל עליו עונש מאסר מותנה שהינו רכיב ענישה מקובל בעבירות מסוג זה. ולכן, גם העונש שהוטל על המבקש הינו במתחם הענישה הסביר והמקובל ועל כן גם מצד העונש שהוטל עליו, לא קיים חשש לעיוות דין.

הבקשה נדחית.

ניתנה היום, ו' אלול תשע"ג, 12 אוגוסט 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ