פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה באשקלון
|
6524-09-12
12/03/2013
|
בפני השופט:
שמעון לייבו
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
יעקוב בן עלי
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא פוליסת ביטוח, נהיגה רשלנית אשר הביאו לכלל תאונת דרכים נזק וחבלה הכל תוך אי ציות להוראות שוטר במדים, כאשר הנאשם נוהג טרקטורון בכביש שלא לשם חצייתו ותוך כך שבטרקטורון לא מותקנת לוחית אחורית.
לנאשם רישיון נהיגה משנת 2008 ולחובתו 2 הרשעות קודמות ובגין אחת מהם אף תלוי ועומד מאסר מותנה בן 4 חודשים שהינו בר הפעלה בתיק זה וניתן אך ביום 28.3.12.
לנאשם אף רישום פלילי הנוגע לעבירות הפרת הוראה חוקית, עבירות רכוש ואלימות, אם כי מדובר בעבירות ישנות יחסית.
הצדדים הגיעו לכלל הסכמה עונשית אשר בנסיבות העניין מצויה במתחם ענישה סביר ולכן אכבדה.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
א. הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק את רשיון הנהיגה לתקופה של 24 חודשים.
הפסילה תימנה מהיום ללא צורך בהפקדה לאור הצהרת הנאשם.
ב. הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבר עבירה בה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961 ויורשע בגינה.
ג.הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רישיון הנהיגה למשך 4 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט שלום אשקלון ביום 28.3.12 בתיק 5917-09-11 לריצוי באופן חופף.
ד.הנני גוזר על הנאשם 6 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה, תוך 3 שנים מהיום.
ה.אני גוזר על הנאשם 6 חודשי מאסר אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות לפי המלצת הממונה וזאת בכפר הנופש אשקלון רחוב בן עמר 1 אשקלון.
הנאשם יתייצב לצורך קליטה והצבה ביום 4.6.13 שעה 08.00 במפקדת מחוז דרום, יחידת עבודות שירות ת.ד. 741 באר שבע, 84000, ליד כלא באר שבע, אוטובוס אגד מתחנה מרכזית באר שבע, קו מס' 46.
ו.אני מורה על הפעלת עונש המאסר מותנה בן 4 חודשים כפי שנפסק בת.ד. 5917-09-11 באופן חופף למאסר אשר הטלתי על הנאשם בתיק זה, כך שסה"כ ירצה 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות.
הנאשם מוזהר כי עליו לעדכן את משרד הממונה בכל שינוי , אם יחול, בכתובת מגוריו וכי כל הפרה בעבודות השירות תביא להפסקה מנהלית ולריצוי העונש במאסר בין כותלי הכלא.
המזכירות תעביר העתק גזר הדין לממונה.
ככל שקיימת בקשה במסגרת מ"ת 6526-09-12 ממילא מתבטלת ולאור סיום התנאים המגבילים בהם מצוי הנאשם.
אני מורה למשטרה להשיב את הטרקטורון לפי מספר השילדה המצוי בכתב האישום לנאשם עוד היום.
ככל והופקדו סכומים במסגרת תיק מ"ת הקשור לתיק זה, יושבו למפקיד.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.