ת"פ
בית משפט השלום נצרת
|
29901-05-10,38959-07-10
01/02/2011
|
בפני השופט:
ג'ורג' אזולאי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
שמעון יצחק אסרף (עציר)
|
הכרעת-דין,החלטה |
הכרעת דין
כנגד הנאשם הוגשו שני כתבי אישום אשר נשמעו במאוחד.
כתב האישום הראשון בת"פ 29901.05.10, הוגש על ידי לשכת התביעות ועניינו איומים, תקיפת שוטר, החזקת סכין והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
כתב האישום השני, בת"פ 38959.07.10 הוגש על ידי הפרקליטות ועניינו התפרצות למקום מגורים, הפרת הוראה חוקית והחזקת סכין.
אתייחס בנפרד לכל אחד מכתבי האישום:
1. כתב אישום ראשון:
כנגד הנאשם הוגש כתב אישום בת"פ 29901.05.10 המייחס לו ביצוע עבירות של:
איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן:"חוק העונשין").
תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 273 לחוק העונשין.
החזקת סכין למטרה לא כשרה, לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין.
הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
לטענת התביעה, בתאריך 17.05.10, בשעות הבוקר, בצומת יסוד המעלה, עת הובל הנאשם ברכב משטרתי להובלת עצורים, בדרכו לתחנת המשטרה בקרית שמונה, הבחין השוטר יבגני זוטובסקי (להלן:"השוטר יבגני") בנאשם חותך את עצמו באמצעות סכין גילוח, או אז ביקש מהשוטר יוסי מזרחי (להלן:"השוטר יוסי") שנהג ברכב לעצור, השוטר יוסי עצר וניגש אל הנאשם וכשפתח את דלת הרכב, איים עליו הנאשם באומרו: "אני יהרוג אותך אני יזיין אותך" ובשעה שניסה להוציא מידו את הסכין, החל הנאשם להתפרע ותקף את השוטר במרפקיו ואף דחף אותו. הנאשם המשיך לאיים על השוטרים באומרו: "אני עוד אהרוג אותכם, אני עוד יסגור איתך חשבון, אל תדאג אנו נזיין אותכם".
נקודת המחלוקת וטענות הצדדים:
העובדה כי מדובר בשוטרים אשר מילאו תפקידם על פי חוק אינה נתונה במחלוקת וכן העובדה כי חתך עצמו הנאשם באמצעות סכין גילוח שנשא עמו, הנאשם הודה למעשה בביצוע עבירה של החזקת סכין שלא כדין.
הנאשם כפר ביתר סעיפי כתב האישום, קרי בביצוע עבירות האיומים, תקיפת השוטר והפרעה לשוטר בביצוע תפקידו.
ראיות המאשימה התבססו על גרסתם של העדים, רס"מ יבגני זוטובסקי ורס"מ יוסי מזרחי וכן עדותו של רס"ב מאיר חדד אשר גבה הודעתו של הנאשם.
ב"כ הנאשם סבור כי ניתוח עדויות השוטרים מוביל למסקנה כי התביעה לא הרימה את הנטל וכי לא ניתן לייחס לנאשם את ביצוע העבירות כלפי השוטרים. ייתכן והנאשם היה בסערת רגשות או אולי תחת השפעת סמים או במצב של מחסור מסמים ("קריז"), אשר גרם לו לפגוע בעצמו, אך הדבר לא הגיע לכדי תקיפת שוטרים. לנאשם היה אינטרס שלא לסבך עצמו, שכן למחרת היום צפוי היה להשתחרר בהסכמה ממעצר בגין עבירות התפרצות.
מסכת הראיות:
ראשון העיד מטעם התביעה, רס"מ יבגני זוטובסקי, המשרת כרכז מודיעין במשטרת קרית שמונה. הוגש דו"ח שערך ת/17, ממנו ניתן ללמוד על השתלשלות האירועים, כאשר כבר במהלך הנסיעה קילל הנאשם את השוטרים, התפרע ובשלב מסוים הבחין השוטר כי הנאשם מחזיק בידו ב: "דבר מה קטן וחד שהוא חותך את רגלו השמאלית... ביקשתי מיוסי מזרחי לעצור בצד הכביש...פתחנו את התא...תוך כדי העצור התפרע על יוסי ובידו דבר חד קטן, הוצאנו את הדבר החד...התברר שמדובר בסכין גילוח קטן...הכנסנו את העצור חזרה לתא המעצר והשכנו את הליווי כאשר שמעון ממשיך לקלל ולאיים". בזכ"ד שהוגש ת/18 פירט השוטר את הקללות: "אני יזיין אותך" "אני יסגור איתך חשבון" "בן זונה" "אתה תראה מה אני יעשה לך". השוטר הבהיר בעדותו (עמ' 21 לפרוטוקול מיום 24.11.10) כי ת/17 נכתב בסמוך מאוד לאירוע, אולם לאחר שקרא את הדו"ח הבין כי חסרים בו פרטים על כן הוסיף וכתב את ת/18.
ברי לכל כי תוכן הדברים הינו איום בפגיעה שלא כדין בשוטרים, כאשר גם בת/17 ציין השוטר כי הנאשם קילל ואיים.