מ"י
בית משפט השלום ירושלים
|
30291-09-10
20/09/2010
|
בפני השופט:
ארנון דראל
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
יונתן אורפלי
|
|
החלטה
בפני בקשה להורות על הארכת מעצר למשך 7 ימים לצורכי חקירה. החשד המיוחס למשיב מתאריך 19.9.10 בשעה 00:00 הגיע לחנות כלבו בר אילן עם סיגריה דלוקה והתבקש לצאת, במקום פרץ ויכוח שבמהלכו דקר את אחד העובדים במקום.
החשד הסביר נשען על הודעת המתלונן שסומנה א' בה מתואר האירוע לשיטתו במיוחד על שורות 9-11 בעמוד השני. עוד נתמך החשד הסביר בתעודה הרפואית ותמונות ממצלמות האבטחה שסומנו ג ו-ד המתעדות את שאירע. המשיב עצמו נשאל בחקירתו שאלות שונות אך סירב להשיב. בדומה כי עתה בהיעדר כל גירסה משלים הסניגור את שהחסיר המשיב. מכל מקום, בין שקיימת מעורבות של אחרים ובין שלא עוצמת החשד הסביר בכל הנוגע למיוחס למשיב היא מספקת.
באשר לעילות המעצר, נטען בבקשה למסוכנות ולשיבוש הליכי חקירה. עיון ברשימת הפעולות מעלה כי קיימת אפשרות לשיבוש פעולות מס' 2 ו-3 ואולי אף את פעולה 5. בנוסף נוכח מה שאירע ולמרות העדרו של עבר פלילי דומה כי מתקיימת גם עילת המסוכנות.
בהתחשב בכך ובהתחשב בפעולות החקירה הנוספות שצויינו מצריכות זמן לביצוען, מאריך את מעצר המשיב עד ליום 24.9.10 בשעה 12:00.
משטרת ישראל תדאג לתעד את הסימנים שעל פניו של המשיב או בכל מקום אחר בגופו ככל שישתף איתה פעולה.
עוד יפנה המשיב לבדיקה רפואית על ידי רופא בית המעצר.
ניתנה והודעה היום י"ב תשרי תשע"א, 20/09/2010 במעמד הנוכחים.
ארנון דראל, שופט
הוקלד על ידי: נקי סיון
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת