מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' אברהם(עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' אברהם(עציר)

תאריך פרסום : 22/07/2010 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
1355-07-10
21/07/2010
בפני השופט:
מיכל עמית - אניסמן

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
מיכאל אברהם (עציר)

החלטה

1.לפניי בקשה להורות על הארכת מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.

2.כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של אחזקת סם מסוכן מסוג קאנבוס שלא לצריכה עצמית.

3.בא-כוח המשיב איננו חולק על תשתית ראייתית לכאורה ועל עילת מעצר ואולם טוען, כי בנסיבות העניין יש מקום להורות על שחרורו של המשיב , שעה שמדובר במשיב שהינו נכה צה"ל ומודה בפה מלא בהודעתו, כי הוא צורך סמים לצורך שיכוך כאביו (הודעה מיום 28.6.2010, עמוד 2, שורה 39).

4.מנגד, בא-כוח המבקשת טוענת, כי הכלל בעבירות מסוג זה הינו מעצר. כמו כן, סומכת היא טיעוניה באשר לטענה, כי יש מקום להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו בכך שמדובר בכמות נכבדה של סם, כ-7 ק"ג, וכן מפנה לעברו הפלילי של המשיב אשר תלויים ועומדים נגדו שבעה כתבי אישום וכן למשיב הרשעות בעבירות סמים, אלימות, רכוש, העלבת עובד ציבור ואחזקת מקום להימורים.

5.פסיקה ארוכה של בית-המשפט העליון וכן של כל הערכאות השיפוטיות קבעה חזור ושנה, כי עבירה של אחזקת סמים שלא לצריכה עצמית היא למעשה אחותה של עבירת הסחר בסמים, שעה שהעונש המירבי לגביהן הינו שווה. שתי העבירות האמורות, המשותף להן הוא הזיקה של הפצת סמים לזולת, בין בפועל ובין בפוטנציאל, בין בתמורה ובין בדרך אחרת. המדיניות הנוהגת בעבירות מסוג זה, הינה להורות על מעצרם של העוסקים בסם עד לתום ההליכים והחריג הוא השיחרור.

6.בנסיבות העניין צודקת בא-כוח המבקשת, כי יש מקום ליתן דגש בדבר כמות הסם הגדולה שנתפסה בדירתו של המשיב, וכן לעובדה, כי לחובתו עבר פלילי עשיר. חזקת המסוכנות עולה נוכח הנסיבות האמורות במשנה תוקף.

7.עם זאת, מצאתי, אם כי בדחק, כי אין מקום לסגור את הדלת כליל בפני המשיב באופן שלא תבחן כלל חלופה. נוכח היותו של המשיב נכה צה"ל ונוכח העובדה, כי הודה בפה מלא בחקירתו, כי השימוש בסם נועד להפיג את כאביו, מצאתי לבחון, בזהירות רבה חלופת מעצר.

8.לפיכך, שירות המבחן יואיל לבחון חלופת מעצר בדמות מעצר בית מלא בביתו של מר יואב בן יוסף, טלפון: 0547955747. מובהר לשירות המבחן, כי בבחינת חלופת המעצר, יש מקום לבחון היטב האם ניתן כלל לאיין את מסוכנותו של המשיב, ככל שכן, האם בחלופה המוצעת יש כדי לאיינה נוכח העובדה, שתלויים ועומדים כנגד המפקח המוצע מבדים אף בתחום הסמים.

כמו כן, מובהר בזאת, כי אין בהפנייה לקבלת תסקיר כדי לטעת מסמרות באשר להמשך הדיון.

9.לפיכך, אני מורה על מעצרו של המשיב עד למתן החלטה אחרת.

10.קובעת לדיון נוסף ליום 11.8.2010 בשעה 08:30, בפני שופט תורן.

המזכירות תשלח החלטתי זו לשירות המבחן.

המשיב יובא על-ידי השב"ס.

ניתנה והודעה היום י' אב תש"ע, 21/07/2010 במעמד הנוכחים.

מיכל עמית - אניסמן, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ