פסק דין
עניינה של תביעה זו בחבלה שנגרמה לתובעת כתוצאה מנפילה במדרגות בבית ספר ע"ש י.ח. ברנר אשר בכפר סבא.
לדברי התובעת בתאריך ה 22.12.09 נפלה במדרגות המסדרון אשר בבית הספר ע"ש י.ח. ברנר אשר בכפר סבא (להלן:" הנפילה"). בעקבות הנפילה, שנגרמה לדבריה מסדק במדבקת מניעת ההחלקה אשר מודבקת על שפת המדרגה, נגרמו לתובעת שבר במרפק, וחבלות בכל חלקי גופה. כמו כן, טענה התובעת, כתוצאה מהנפילה הייתה מרותקת לביתה כחודש ימים. התובעת ביקשה בתביעתה, פיצוי בסך של 15,000 ₪ , אשר מבוסס, לטענתה, על אובדן 28 ימי עבודה, ימי מחלה וכן על החופשה שבעלה של התובעת נאלץ גם הוא לקחת מעבודתו.
לדברי נציג הנתבעת, מר אייל שר- ישראל, מדובר בסיכון טבעי ורגיל לפעילות אנוש,ואין הוא מקים כל חבות בנזיקין. עוד הפנה נציג הנתבעת לפסיקת ביהמ"ש העליון בע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש ואח' וכן להלכות נוספות באותו עניין.
נציג הנתבעת טוען כי אין לתובעת להלין, אלא על עצמה, הואיל ורשלנותה המכרעת והבלעדית, עולה עד כדי 100% אשם תורם, בירידה במדרגות מבלי לאחוז במעקה הבטיחות, בעודה נועלת נעלים בעלות עקב גבוה ומבלי לשים לב למדרך רגלה, היא ניתקה את הקשר הסיבתי בין אחריות הנתבעת המוכחשת כשלעצמה, לבין הנזק הנטען. הנתבעת הביאה בעניין הזה את דבריו של כב' השופט פרידמן בת"א 7687/07 גורבטנקו נ' לימונצ'לו ואח':" ... ברור שמי שהולכת על נעלי עקב מחודדות, דוגמת אלו שהוצגו, יציבתה פחותה ביחס למי שהולכת על נעליים שעקבן רחב יותר.."
עוד הנתבעת הביאה בכתב הגנתה את חוות דעתו של מר חיים אבן, מ"מ מנהל מחלקת הבטיחות בעיריית כפר סבא, אשר בעקבות הנפילה בדק את המדרגות נשוא התביעה וממצאיו העלו כי המדרגות הינן תקינות וכי המבנה עבר שיפוץ כללי לפני כ- 3 שנים שבמהלך השיפוץ אף הוחלפו המדרגות.
עוד הוסיף מר אבן, כי בצידן של המדרגות ישנו מאחז יד ואף הוא סבור כי התובעת כלל לא השתמשה בו.
יחד עם זאת, צירפה הנתבעת את חוות דעתה של מנהלת ביה"ס, הגב' מירי וקסמן ובה נכתב כי אין כל שבר במדרגה ולכל היותר קיים חתך על גבי פס ההדבקה למניעת החלקה אשר מוצמד למדרגה. עוד הפנתה התובעת את ביהמ"ש למכתבו של עו"ד מ. ממן, מרשה של התובעת בו הוא ציין כי הנפילה נגרמה כתוצאה ממשטח רטוב בגרם המדרגות, וזאת בניגוד לגרסתה המאוחרת של התובעת (שבר במדרגות).
עוד טען נציג הנתבעת כי התובעת הוסיפה ושינתה את גרסתה בהמשך לאמור, בכך שאינה בטוחה איך וממה נגרמה נפילתה.
התובעת צרפה מסמכים רפואיים אשר תעדו אל החבלות שנגרמו לה וכן תמונות אשר תעדו את מצב המדרגות לרבות השבר הקיים בפס שנועד למניעת החלקה במדרגה הרלבנטית וכן צרפה אישורים אודות ימי העדורתה מן העבודה ואודות ביצוע טיפולים פיזיותרפיים לרבות מועדים ושעות הטיפולים.
כאמור לעיל, ניתן לראות בבירור, בתמונות אשר צורפו לכתב התביעה כי אכן קיים שבר במדבקות הביטחון המודבקות על גבי המדרגות, אשר תפקידן הוא למנוע החלקה.
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בכל כתבי הטענות ובנלווים להם, מצאתי לקבל את גירסתה של התובעת.
עדותה נמצאה אמינה על ידי. לא נמצאו בעדות כל סתירות והעדות לא הופרכה.
האחראים על מבני ציבור לוודא כי המבנה יתוחזק באופן כי הבאים בו יהלכו בו בביטחה גמורה וכי כל פגם שייפול במבנה זה יתוקן באופן מיידי כך שלא יגרום לזנק כלשהו לבאים במבנה הציבורי ולא יגרום לסיכון לנזק כזה.
במדרגה שתועדה בצילומים נפל נזק וזה לא תוקן. משהתובעת נפלה במדרגה זו. ולא הופרכה גרסתה כי בלש הנזק שבמדרגה כשלה ומעדה, הרי שעל הנתבעים לשאת בנזק זה.
על כן – דין התביעה להתקבל.
אני מורה כי הנתבעים ישלמו ביחד ולחוד לנתבעת בגין 16 ימי המחלה, על פי אישור שצרפה וכן שמונה טיפולי הפיזיותרפיה, על פי האישור שצרפה, שאף הם בוצעו בשעות העבודה וכן בשל נזקים נוספים שנגרמו לה עקב פציעתה וההליכים בעקבות כך – סכום כולל של 8000 ₪ וכן הוצאות בסך 500 ₪ - סה"כ 8500 ₪.
סכום זה ישולם לתובעת לכתובתה ברחוב הכלנית 18 כפר סבא, עד יום 5/9/11 שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד יום התשלום בפועל.
מזכירות בית המשפט תעביר עותק מפסק הדין לצדדים.
ניתן היום, י"ז תמוז תשע"א, 19 יולי 2011, בהעדר הצדדים.