ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
|
22446-01-10
12/10/2010
|
בפני השופט:
זהבה קאודרס-בנר
|
- נגד - |
התובע:
כרמיאל לוי
|
הנתבע:
1. מחמוד ורדה 2. מורד ורדה 3. מנורה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפניי תביעה רכושית בגין תאונת דרכים.
2.לאור הודאת נתבע מס' 1, הנני קובעת כי הינו אחראי לתאונה ועל כן דין התביעה להתקבל ועליו לשלם את נזקיו של התובע בסך 6,255 ₪ בתוספת הוצאות בסך 1,500 ₪. סכומים אלה ישולמו תוך 40 יום מהיום, שאם לא כן ישאו סכומים אלה ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
3.לעניין נתבעת מס' 2 – הנני קובעת, כי כל עוד לא הוגש לביהמ"ש ולחברת הביטוח אישור ממשרד הרישוי כי בעת התאונה ביום 8.6.09 היה נתבע מס' 1 בעל רשיון תקף, לא תהא חייבת הנתבעת בכל תשלום.
4.מאחר והנתבע התחייב להביא אישור על כך בתוך 14 יום מהיום, הנני קובעת, כי במידה ויוגש אישור ממשרד הרישוי כי לתובע היה רשיון נהיגה תקף ליום התאונה, פסק הדין המפורט בסעיף 2 לעיל, חל אף על הנתבעת מס' 2, גם לעניין ההוצאות. דהיינו פסק הדין יחול על שני הנתבעים יחד ולחוד ועל חברת הביטוח לשלם, יחד ולחוד עם נתבע מס' 1 תוך 40 יום מהיום.
5.נוסח האישור המתבקש ממשרד הרישוי הוא כדלקמן: "הננו מאשרים כי הנתבע מר מוראד ורדה נושא ת.ז. מס':צ 066605874, היה בעל רשיון נהיגה בתוקף ביום 8.6.09".
6. כל טענה של אחד מהנתבעים לעניין גובה הנזק, אין לה כל בסיס בהעדר חוות דעת נגדית או בהעדר חקירה של השמאי מטעם התובע.
ניתנה והודעה היום ד' חשון תשע"א, 12/10/2010 במעמד הנוכחים.
זהבה קאודרס-בנר, שופטת
הוקלד על ידי: חני טננבאום
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת