אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> לוין ואח' נ' חברת דואר ישראל בע"מ

לוין ואח' נ' חברת דואר ישראל בע"מ

תאריך פרסום : 26/01/2010 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
18948-06-09
06/01/2010
בפני השופט:
אביטל רימון-קפלן

- נגד -
התובע:
1. סמיון לוין
2. מלקמן זייסן
3. אולג שתילוב
4. יוסף גבע
5. אשר עמאר
6. אריאל אברמוב כהן
7. יפים שויחט
8. גריגורי זלצר
9. באבאן ויוראל
10. גריגורי מאלקין
11. טפרה ישווס
12. ניסים מנשה
13. חוסאם נסראלדין

הנתבע:
חברת דואר ישראל בע"מ

החלטה

1.זוהי בקשת הנתבעת להורות לתובעים לתקן את כתב תביעתם על דרך של פירוט וכימות מלוא תביעותיהם, לרבות הכספיות, ולחלופין, ככל שהתובעים לא יפרטו ויכמתו תביעתם כאמור, לעשות שימוש בסמכותו של בית הדין לסילוק התביעה על הסף.

כן מבוקש לפטור הנתבעת מהגשת כתב הגנה עד למתן החלטה בבקשה או עד לאחר הגשת כתב תביעה מתוקן.

2.עקב תקלה הועברה בקשה זו למתן החלטתי רק אתמול, ועל כך אין לי אלא להצר.

מכל מקום, לגופם של דברים לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת התובעים לבקשה ובתגובת הנתבעת לתגובת התובעים, נחה דעתי כי דין בקשתה של הנתבעת לחייב את התובעים לתקן את כתב תביעתם על דרך של פירוט וכימות מלוא תביעותיהם, להתקבל כפי שיבואר להלן.

3.עסקינן בענייננו בתביעתם של 13 עובדי הנתבעת שמועסקים אצל הנתבעת מעל 10 שנים במחלקת מיון בחיפה, כאשר לשיטתם במרבית תקופת עבודתם נדרשו התובעים ועבדו בפועל בהיקף של משרה מלאה, שהיא כ-178.5 שעות חודשיות ולעיתים אף יותר מכך.

לטענת התובעים, בקליפת אגוז, חרף האמור לעיל, מוגדרים התובעים, שלא כדין כעובדים ב"משרה חלקית" בשיעור של 75% משרה שהם 133.8 שעות חודשיות, כאשר בדרך מלאכותית לטענתם, "השלימה" הנתבעת את חלקיות המשרה למשרה מלאה באמצעות "שעות נוספות", לשיטתם משיקולים זרים.

לטענת התובעים, כתוצאה מדרך העסקה זו, "נגרמים ו/או עלולים להיגרם להם" נזקים ופגיעות בזכויותיהם מכח דין, לרבות זכויות ותנאים מכח ההסכם הקיבוצי החל על יחסי הצדדים, עקב חיושב שגוי של גובה משכורתם לפי שכר מופחת "ובין היתר" לטענתם: פגיעה בשיעור פיצויי הפיטורים, מענק ההסתגלות, פדיון הודעה מוקדמת, או פרישה לקצבה, לכשיסיימו עבודתם בנתבעת כמו גם פגיעה בשיעור דמי האבטלה שיקבלו בסיום עבודתם, פגיעה בגובה ההחזר עקב אובדן כושר עבודה, אם חו"ח יגיע מי מהם למצב של אובדן כושר עבודה, כמו גם פגיעה דמי המחלה שיקבלו אם יחלו חו"ח, וכן פגיעה בתגמולים שונים מאת המוסד לביטוח לאומי בקרות אירוע מזכה, כגון: תגמולי מילואים (ראה: סעיף 3 לכתב התביעה, על תת סעיפיו).

מוסיפים התובעים וטוענים בס"ק 3.11 לכתב תביעתם, כדלקמן:

"ויובהר כי רשימה זו אינה סופית ו/או סגורה וניתנה לשם הדגמה והבהרת חומרת נזקי התובעים בשל הגדרת היקף משרתם הפיקטיבי/המלאכותי".

4.אי לכך עתרו התובעים בסעיף 7 לכתב תביעתם לסעדים כפי שיפורט להלן:

"בנסיבות אלה מוגש בזאת כתב התביעה, על מנת שכב' בית הדין יצהיר ויורה כדלקמן:

7.1.כי התובעים עובדי הנתבעת במשרה מלאה - החל מתחילת העסקתם.

7.2.לחילופין בלבד ולשם הזהירות - מבוקש כי יוצהר שהתובעים הינם עובדים במשרה מלאה - החל מתאריך 17/6/02 (להלן "המועד הקובע").

7.3בנוסף כי הנתבעת חייבת להשלים זכויותיהם בין היתר הכספיות עפ"י דין ו/או עפ"י הסכם ההעסקה, מיום תחילת עבודתם או לחלופין, מהמועד הקובע ועד למתן פסק הדין.

7.4לחילופין יתבקש כבוד ביה"ד לפצל הסעדים באופן שלאחר הכרעתו בסעד המבוקש בסעיף 7.1 לעיל (או בסעיף 7.2 החלופי לו), ידון ויוכרע הסעד המבוקש בסעיף 7.3.

7.5לחילופי חילופין, מבוקש לקבוע ולהצהיר כי השכר הקובע של התובעים לצורכי חישוב זכויותיהם, בין היתר המנויות בסעיף 3 לעיל, כולל בתוכו גם את תמורת השעות הנוספות עד לתקרת 178.5 השעות המהוות 100% משרה וזאת משתוספת זו משולמת להם במהלך עבודתם בעד מטלות המבוצעות על ידם באופן קבוע במשך שנים ואשר הינן חלק בלתי נפרד מעבודתם הרגילה וזאת מהמועד הקובע ואילך".

5.מעיון בתגובת התובעים לבקשה, נראה כי אין חולק בין הצדדים בדבר ההלכה המחייבת בעל דין לפרט לכמת ולמצות את תביעתו וההלכה הקובעת כי בית הדין לא יעניק סעד הצהרתי, מקום בו יכול התובע לתבוע סעד כספי וממשי [ראה פסקי הדין מן העת האחרונה: ע"ע 220/03 אילן ארגס – רשות הנמלים בישראל (פסה"ד מיום 22/8/06); ע"ע 1193/04 מרים רפפורט – רשות שדות התעופה (פסה"ד מיום 30/1/06); ע"ע 74/06 רשות השידור - משה אסןלין ואח (פסה"ד מיום 20/9/06) וכן בר"ע 722/09 מנחם יהב - מדינת ישראל (פסה"ד מיום 15/3/09)], אלא שגדר המחלוקת ביניהם נסוב על השאלה האם עסקינן בענייננו באחד החריגים לעקרון זה, כטענת התובעים.

6.לאחר בחינת תגובת התובעים ונימוקיהם, שוכנעתי כי לא רק שמקרה זה אינו נופל בגדר אחד החריגים להלכה כאמור לעיל, אלא שלאור ההלכה כמבואר לעיל, חלק חובה על התובעים לפרט ולכמת את מלוא תביעותיהם, ואבאר.

אמת הדבר, עיון בדוגמאות אליהן היפנו התובעים בסעיף 3 לכתב התביעה על תת סעיפיהם, מעלה כי הסעד המבוקש בקשר לכל אלו, הוא סעד הצהרתי הצופה פני עתיד, ואמנם אילו בכך היו מתמצים הסעדים המבוקשים, לא היה מקום לדרוש מהתובעים כימות, לא כל שכן פירוט נוסף, ויש להניח כי אילו כך היו פני הדברים, מן הסתם לא היתה מוגשת בקשה זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ