אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> לבקיראת נ' מדינת ישראל

לבקיראת נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 06/10/2013 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
2429-09-13
29/09/2013
בפני השופט:
נאיל מהנא

- נגד -
התובע:
מוחמד לבקיראת
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

מבוא

מונחת בפניי בקשה לביטול תקופת איסור השימוש המנהלית בת 30 יום שהוטלה על ידי קצין משטרה על רכב משא (מ.ר 55-321-78) וגרור (מ.ר 42-636-67) אשר בבעלות החברה השייכת למבקש.

אין מחלוקת, כי ביום 17.09.13, בכביש 60 לכיוון ירושלים, נתפסו המשאית והגורר מובילים מטען במשקל העולה על המותר בניגוד לתקנה 85(א)(5) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961 (להלן: "התקנות").

בהתאם לתעודת עובד הציבור אשר צורפה לחומר הראיות, נמצא כי משקלה הכולל של המשאית הוא 42,400 העולה על המשקל המותר העומד על 32,000 כלומר חריגה של (32%) במשקל. ואילו משקלו הכולל של הגרור הוא 38,550 העולה על המשקל הכולל המותר העומד על 27,000 ק"ג, דהיינו חריגה של (43%) במשקל.

טענות הצדדים

ב"כ המבקש, עותרת לביטול הודעת איסור השימוש. לטענתה, במקום שממנו הועמסה המשאית לא היה משקל ויכול להיות שזו הסיבה לחריגה במשקל.

לטענת ב"כ המבקש, מדובר ברכב השייך לחברה שנוסדה בשנת 2003, מאז היא העסיקה למעלה מ- 20 נהגים, ועד כה לא נרשמה לחובתה עבירה דומה. לטענתה, העבירה בוצעה על ידי נהג המועסק בחברה תקופה קצרה של כשבועיים ואשר ככל הנראה החברה לא תמשיך את העסקתו.

לטענת ב"כ המבקש, תפיסת המשאית גורמת לחברה הפסדים כספיים רבים. שכן, המשאית נשוא הבקשה משמשת למחייתן של משפחות רבות וכי הנזק אשר ייגרם הן לחברה והן למשפחות הנסמכות על עבודתה הינו בלתי הפיך.

ב"כ המאשימה מתנגדת לבקשה. לטענתה מדובר בחריגה משמעותית ביותר.

עוד טוענת ב"כ המאשימה, כי אמנם המשאית והגרור משמשים לפרנסת מספר משפחות אולם, הנזק שיכול היה להיגרם בחריגה במשקל גבוה לאין שיעור מהתועלת, שכן כבר היו מקרים דומים בעבר.

בנוסף, טוענת ב"כ המאשימה לא נפל כל פגם בהחלטתו של הקצין הפוסל.

דיון

סעיף 57ב לפקודת התעבורה, תשכ"א-1961, עניינו פניה לבית המשפט לצורך ביטול הודעת איסור השימוש לפיו:

"(א)בעל הרכב שלגביו ניתנה הודעת איסור שימוש לפי סעיף 57א וכן הנהג שקיבל את ההודעה, רשאים לבקש מבית המשפט, המוסמך לדון בעבירות תעבורה, לבטל את הודעת איסור השימוש; בית המשפט יחליט בבקשה לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר.

(ב)בית המשפט יבטל את הודעת איסור השימוש אם נוכח כי התקיים אחד מאלה:

(1)הרכב נלקח מבעליו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו;

(2)מי שנהג ברכב פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב, ובעל הרכב עשה כל שביכולתו כדי למנוע את העבירה כאמור בסעיף 57א(א).

(ג)בית המשפט רשאי לבטל את הודעת איסור השימוש, או לקבוע תקופה קצרה יותר לאיסור השימוש, בתנאים או ללא תנאים, אם התקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב), המצדיקות זאת, ולענין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין השאר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב" (ההדגשה שלי- נ.מ).

לאמור, בהתאם לסעיף 57ב(ג) לפקודת התעבורה רשאי בית המשפט לבטל או לקצר את תקופת איסור השימוש ברכב כאשר מתקיימות נסיבות המצדיקות זאת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ