חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לדון בתביעה שכנגד

תאריך פרסום : 16/07/2006 | גרסת הדפסה
ע"מ
בית המשפט המחוזי בתל-אביב - יפו
1036-05
28/05/2006
בפני השופט:
יהודית שטופמן

- נגד -
התובע:
ה' ד'
עו"ד לוברמן
הנתבע:
י' א'
עו"ד שטרוך
פסק-דין

א.         ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א מיום 28.12.2004 (כב' השופטת ו' פלאוט) אשר דחה על הסף את תביעת המערער מחוסר סמכות עניינית.

ב.         עיקרי העובדות הצריכות לענין

המערער הינו אחי אשתו של המשיב.

המשיב הגיש תביעה לצו מניעה קבוע כנגד המערער ושבעה בני משפחה נוספים, במסגרת סכסוך מתמשך בין הצדדים.

ביום 6.12.2004 הגיש המערער כתב תביעה שכנגד, בבקשה למתן צו מניעה קבוע כנגד המשיב.

ביום 28.12.2004 החליט בית משפט קמא כי:

"                                     פסק דין

"בן זוגו של אחות התובע" איננה בן משפחה המוגדר בחוק בימ"ש לענייני משפחה, התשמ"ה - 1995.

קרבה זו אינה זהה לקרבה הנכללת סמכות בימ"ש זה (סע' 1(2) (ו)), לאמור, "אחיו ואחיותיו של הבעל ו/או אחיו ואחיותיו של האשה", אך לא ניתן לתבוע את בני זוגם, שזו כאמור, קירבה רחוקה יותר.

לפיכך, אין מקום כי התביעה שכנגד תתברר בבימ"ש זה. כפי שכבר הוחלט, יש בכך אך כדי לסרבל ולסבך את הדיון שבפני. לפיכך, נדחית התביעה מחוסר סמכות...".

            מכאן הערעור שבפני.

ג.          טענות הצדדים בערעור

טוען המערער כי טעה בית משפט קמא, שכן אין כל ממש בקביעה, לפיה אין זהות בין תביעה אשר מגיש פלוני כנגד אחי אשתו ובין תביעה שמגיש אחי האשה כנגד אותו פלוני.

המערער טוען כי המדובר בקירבה זהה, וכאשר המדובר בתביעה שכנגד, בין אותם צדדים להליך, אשר הוגש בגדרי סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה, הרי שטעה בית משפט קמא בדחותו על הסף את תביעת המערער.

המערער טוען כי על פי הוראות סע' 51 (א) (4) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, קמה לבית המשפט הסמכות העניינית לדון בתביעת המערער, בנסיבות הענין, בהיותה " תביעה-שכנגד לתביעה אזרחית שנושאן אחד או שהן נובעות מאותן הנסיבות, יהיה שוויו של נושא התביעה-שכנגד אשר יהיה".

כן טוען המערער, כי בנסיבות הענין, היה על בית משפט קמא לעשות שימוש בהוראות סע' 8 (א) לחוק בית המשפט לעניני משפחה, תשנ"ה-1995, הקובע כי:

"

8. (א) בכל ענין של דיני ראיות וסדרי דין, שאין עליו הוראה אחרת, לפי חוק זה, ינהג בית המשפט בדרך הנראית לו הטובה ביותר לעשיית משפט צדק; אין בהוראה זו כדי לגרוע מכללי חסיונות עדים או כללי ראיות חסויות".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ