אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> כרמל מדיקט טכנולוגיות אקוסטיות בע"מ נ' פקיד שומה - חיפה

כרמל מדיקט טכנולוגיות אקוסטיות בע"מ נ' פקיד שומה - חיפה

תאריך פרסום : 02/02/2015 | גרסת הדפסה

ע"מ
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
53014-10-12,23560-01-13,23605-01-13
28/12/2014
בפני השופט:
רון סוקול

- נגד -
המערערים:
1. כרמל מדיקט טכנולוגיות אקוסטיות בע"מ
2. נועם גבריאלי

עו"ד אפי אוחנה
המשיב:
פקיד שומה - חיפה
עו"ד ר' ליפשיץ מפרקליטות מחוז חיפה
פסק דין
 

 

1.         ערעורים על שלוש שומות מס שהוציא המשיב למערערים, חברת כרמל טכנולוגיות אקוסטיות בע"מ ובעל השליטה בה, מר נועם גבריאלי.

 

            שלושת הערעורים עוסקים במיסוי תקבולים וטובות הנאה שהתקבלו בעקבות עסקה להעברת מניותיה של חברת כרמל סוניקס בע"מ – חברת בת של המערערת, לחברת סאלוס טכלוגיות בע"מ, שהיא חברה הרשומה למסחר בבורסה באוסטרליה בתמורה לקבלת מניות בחברה האוסטרלית. השאלה המרכזית הינה האם יש לראות בתשלומים ששילמה הרוכשת, או מדויק יותר, בשווי המניות שהעבירה, תשלומי שכר עבודה למערער או שמא הם מהווים רווח הון אצל המערערת בגין מכירת מניות חברת הבת. כמו כן, חלוקים הצדדים בשאלה האם החברה רשאית הייתה לקזז מרווח ההון, ככל שכך ייקבע, הפסדים מעסק שנצברו בחשבונה בשנים קודמות.

 

רקע

2.         פרופ' גבריאלי (להלן: "המערער") הינו מומחה לפיזיולוגיה של הריאה, ובמיוחד בתחום האקוסטיקה הנשימתית. בשנת 1996 הקים המערער את חברת כרמל מדיקל טכנולוגיות אקוסטיות בע"מ (להלן: "המערערת") על מנת לפתח מיכשור רפואי אקוסטי לאבחון מחלות ריאה.

 

3.         במהלך השנים השקיעו בחברה משקיעים שונים, חלקם יחידים וחלקם קרנות הון סיכון. תמורת ההשקעות בסך כולל של כ- 6.5 מיליון דולר, הוקצו למשקיעים מניות בחברה. בסופו של יום נותר המערער בעל 36.04% ממניות החברה ושאר מניותיה הוחזקו בידי המשקיעים. המערערת קיבלה מימון גם מהמדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר. המימון התקבל על-פי הוראות ותנאי החוק לעידוד מחקר ופיתוח בתעשיה, התשמ"ד – 1984.

 

4.         המערערת פעלה תחילה בטירת הכרמל והעסיקה כ- 12 עובדים. בשנת 1998 העבירה המערערת את פעילותה ליקנעם והגדילה את מספר עובדיה ל- 25. המערער שימש כמנכ"ל החברה עד לשנת 1998.

 

5.         במהלך שנות פעילותה פיתחה המערערת מוצרים שונים ואף הגישה בקשות לרישום פטנטים בארצות הברית. בשנים 2000 -2001 נרשמו על שם החברה 4 פטנטים (נספח 1 למע/4). לגרסת המערער פטנטים אלו פותחו על ידו והומחו למערערת. מכל מקום, הפטנטים נרשמו על שמה של המערערת.

 

6.         בשנת 1998 החליט דירקטוריון החברה להפסיק את העסקתו של המערער והוא חדל מליטול חלק בניהולה השוטף. בשנת 2001, משהתברר כי קופת החברה התרוקנה ובהעדר מימון נוסף, הפסיקה החברה את פעילותה. עם זאת, החברה לא פורקה ולא מכרה את נכסיה (בעיקר הנכסים הבלתי מוחשיים).

 

7.         בשנת 2005, בעקבות דרישה לתשלום אגרות לחידוש הפטנטים, פנה המערער לנציגי המשקיעים וביקש כי ישתתפו במימון תשלום האגרות (כאמור בסעיף 18 למע/4). לגרסת המערער, בעלי המניות השונים סירבו להשקיע את הדרוש אולם הביעו הסכמה כי המערער עצמו יחייה את המערערת ויחדש את פעילותה. המערער נשא בתשלום האגרות מכיסו ולאחר מכן ניהל משא ומתן עם בעלי המניות האחרים לרכישת זכויותיהם במערערת. בסופו של יום, בחודש 08/2006 הושג הסכם בין המערער לבעלי המניות (נספח 3 ל- מע/4). על-פי ההסכם רכש המערער מבעלי המניות האחרים את המניות תמורת 1 ₪. לבעלי המניות ניתנה אופציה לקבל 20% מהחלק היחסי של התמורה שתתקבל על ידי החברה, אם תתקבל, כתוצאה ממכירת הקניין הרוחני או ממכירת מוצרים, כל אחד בהתאם לחלקו היחסי בחברה. כן ניתנה לבעלי המניות אופציה לרכוש חזרה את מניותיהם תמורת 1 ₪, ובתנאי שהחברה לא תגייס משקיעים ולא תקבל ממכירת הזכויות סך העולה על 300,000$ (להלן: "הסכם המשקיעים").        בעקבות הסכם המשקיעים החזיק המערער למעשה ב- 100% ממניות המערערת.

 

8.         עם חתימת הסכם המשקיעים ורכישת המניות, נטל המערער לידו את כל מסמכי החברה וספריה. המערער החל לפעול לחידוש פעילות החברה ובמקביל אף הגיש דו"חות שנתיים לפקיד השומה בשם החברה. בדו"חות שהגישה לשנים 2002 - 2005 הצהירה המערערת על הפסדים מצטברים בסך של כ- 32.5 מיליון ₪. לאחר דיון שנערך אצל פקיד השומה הושג הסדר לפיו הכיר המשיב בהפסד עסקי מצטבר בחברה בסך של 24,000,000 ₪ בלבד (ראו עדות רו"ח אפרתי עמ' 20).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ