ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
1236-08
20/12/2011
|
בפני השופט:
אילת שומרוני-ברנשטיין
|
- נגד - |
התובע:
כץ אסתר
|
הנתבע:
בטוח לאומי-סניף חיפה
|
|
החלטה
לפנינו תובענה מטעם התובעת להכיר בפטירתו של בעלה המנוח, מר גדעון כץ, כתוצאה מפגיעה בעבודה ולקבוע כי היא זכאית לקבצת תלויים.
המל"ל דחה את תביעת התובעת לתשלום קצבת תלויים במכתבו מיום 9.12.2007.
לאחר שהתקיים דיון הוכחות בפני בית הדין והצדדים הסכימו על חלק מהעובדות וסיכומו לגבי יתר העובדות, ניתנה החלטה ביום 26.6.2011 במסגרתה נקבעו העובדות הרלוונטיות לענייננו.
בהתאם להחלטת הצדדים, כפי שמופיעה בפרוטוקול מיום 14.7.2010 – הצדדים הסכימו על מינוי מומחה בתחום הריאות בתיק.
להלן העובדות בהתאם להחלטה מיום 26.6.2011:
התובעת היא אלמנתו של גדעון כץ שנפטר ביום 12.2.2006.
המנוח הוכר כנכה על ידי המל"ל בגין פגיעה בדרכי נשימה ואף קיבל 10% נכות יציביים.
המנוח – גדעון כץ ז"ל נולד בשנת 1944 ועבד בחברת החשמל שנים רבות.
המנוח הוכר כנפגע עבודה – מחלת מקצוע, בשל חשיפה לחומרים כולל אסבסט ונקבעה לו נכות בשיעור 10% בשל החשיפה לפי פריט נכות 5(1)(א)-(ב) לצמיתות, על ידי הוועדה מיום 1.1.2000.
בסעיף האבחנות, בסעיף 29 לפרוטוקול – כתוב חשיפה לאסבסט ותגובותיות יתר של דרכי הנשימה.
יצויין, כי הוועדה קבעה לתובע 0% נכות פסיכיאטרית בגין אבחנה "מצב נוירוטי קל סובייקטיבי על רקע מחלה אורגנית ללא מעקב פסיכיאטרי או פסיכולוגי".
בתאריך 12.2.2006 – המנוח החל את עבודתו כרגיל בבוקר.
בסביבות השעה 08.15 המנוח אכל ארוחת בוקר בחדר האוכל של חב' החשמל, ולאחר מכן חזר לחדרו.
בסביבות 09.00 בבוקר, זמן קצר לאחר שהמנוח חזר לחדרו בסיום ארוחת הבוקר, שמע חבר לעבודה נחירות מחדרו של המנוח. החבר היה מופתע כי היה זה זמן קצר לאחר שחזרו מחדר האוכל וכן היתה זו הפעם הראשונה שנשמעו נחירות מחדרו של המנוח בשעות העבודה. עם זאת, המנוח היה מתלונן על עייפות ואף סיפר לאותו חבר כי הוא היה נרדם בכל מיני סיטואציות.
החבר לעבודה ניגש לחדרו של המנוח, הציץ וראה שראשו של המנוח שמוט וסבר שהוא ישן, אך הוא לא רצה להעירו על מנת שלא להביכו.
לאחר זמן נוסף ניגש לחדרו של המנוח עובד אחר של חב' החשמל וראה את המנוח כאשר ראשו שמוט וצבע פניו צהוב. העובד קרא לו בשמו, בדק לו דופק בצוואר ולא היה.
החבר לעבודה הזמין אמבולנס של מד"א וקרא למודי המנהל שביחד איתו החלו לבצע החייאה במנוח וככל הנראה אף קראו לרופא מטעם חב' חשמל.
אין מחלוקת כי הקריאה למד"א היתה ב-09.57 ומיד יצא אמבולנס ממד"א והגיע ב-10.11.