ת"א
בית משפט השלום רמלה
|
1916-08
19/07/2010
|
בפני השופט:
דוד שוהם
|
- נגד - |
התובע:
י.מ. שרות עדיף בע"מ ב"כ עו"ד שי דרור
|
הנתבע:
חוסיין אזברגה
|
פסק-דין |
פסק דין
במסגרת תיק זה הוגשה בקשה לביצוע שטר על שיק בסך של 85,000 ₪ לתאריך 30.10.01 שחתום על ידי הנתבע (להלן – "השיק").
הבקשה לביצוע שטר הוגשה בחודש מרץ 2008, אך ורק כנגד הנתבע למרות שעל השיק מופיע שם הנפרע רז גיטה ובגב השיק מופיע בכתב יד השם רז גיטה ומופיע גם השם גואטה.
התנגדות לביצוע השיק :
בהתנגדות שהוגשה לביצוע השיק נטען, כי נודע לנתבע על קיומה של התובעת, ועל כך שקיים ברשותה השיק, רק לאחר קבלת האזהרה מלשכת ההוצאה לפועל.
השיק נמסר בחודש אוקטובר 2001 למר אלי גואטה במסגרת עסקה של "פריטת שיק".
כאשר נודע לנתבע בחודש נובמבר 2001 כי השיק לא כובד על ידי הבנק, נתן למר גואטה שיק חילופי במקומו, אשר נפרע במועדו.
מר גואטה מצידו התחייב להשיב לו את השיק.
מר גואטה לא השיב את השיק כפי שהתחייב, ומסר אותו לתובעת.
מר גואטה ביצע חתימת היסב מזויפת שהוספה שנים לאחר שהשיק סורב על ידי הבנק.
לטענת הנתבע משוך השיק על שם ליז גואטה בעוד שמאחורי השיק קיימת חתימה של רז גיטה.
בנסיבות אלה נטענת טענת זיוף של חתימת ההיסב, ולכן לתובע אין זכות בשיק.
אציין כי עיון בשיק לא מבסס טענה זאת.
בהחלטה מנומקת שניתנה על ידי כב' הרשם סעדון ביום 5.10.08 ניתנת לנתבע רשות להתגונן רק בטענה לפיה חתימת ההיסב על השיק זויפה, כך שהמשיבה לא רכשה קנין בשיק, או לחילופין המשיבה אינה אוחזת כשורה בשיק.
הבקשה לתת רשות להתגונן בטענת פרעתי, אותה העלה הנתבע, נדחתה בהעדר פירוט של הנסיבות בהן נמסר השיק החילופי למר גואטה וכיצד נפרע.
תצהירי התובעת:
מטעם התובעת הוגש תצהירו של מר ג'רבי יעקב, בעליה של התובעת, אשר עוסקת לטענתו בניכיון המחאות, בהתאם לרישיון שניתן לה מאת משרד האוצר.
השיק נמסר לתובעת על ידי מר גואטה לצורך ביצוע עסקה של ניכיון המחאה.
בשם הנפרע נכתב גיטה רז וכך גם נחתם בגב השיק.
גם החתימה של מר גואטה עצמו מופיעה בגב השיק.