אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ימי מחלה, מענק הסתגלות ומענק חודשי פרישה- חלוקה בין בני הזוג

ימי מחלה, מענק הסתגלות ומענק חודשי פרישה- חלוקה בין בני הזוג

תאריך פרסום : 10/08/2006 | גרסת הדפסה

תיק רבני
בית דין רבני אזורי תל אביב
1-64-1
23/02/2005
בפני השופט:
1. הרב נחום פרובר - אב"ד
2. הרב יוסף גולדברג - דיין
3. הרב שלום ביבי - דיין


- נגד -
התובע:
פלוני
הנתבע:
אלמונית
החלטה

בסעיף ב' להחלטת ביה"ד מיום י"ז אדר תשס"ד (10.3.04) מופיע כדלהלן:

     "לנושא פדיון ימי מחלה מענק הסתגלות ומענק חודשי פרישה,

      שלטענת ב"כ האשה מגיע לאשה מחצית הזכויות, ולטענת ב"כ הבעל

      לא מגיע לאשה, על ב"כ האשה להגיש את סיכומיה לביה"ד תוך 15

      יום וכן העתק מהסיכומים עליה להמציא לב"כ הבעל, על ב"כ הבעל

      להגיש את סיכומיו תוך 21 יום משיגיע לידיו סיכומי ב"כ האשה,

      זכות תגובה לב"כ האשה תוך 7 ימים"

ואכן הוגשו לביה"ד סיכומי ב"כ הצדדים [אם כי באיחור רב].

לאחר שביה"ד עבר על סיכומי ב"כ הצדדים, והחומר שבתיק, ביה"ד מבהיר בזה כדלהלן:

הצדדים נישאו בשנת 1970, והתגרשו על פי הסכם גירושין מיום 24.3.96, בו נקבע בין היתר, בסעיף 5 (י"ב), כי ייערך איזון משאבים לגבי "כספים וזכויות מכל מין וסוג שהוא", כך שהם יחולקו בשווה בין הצדדים. ביום י' סיון תשס"ב (21.5.02)  ביקשו ב"כ הצדדים מבית הדין שיפעל ויפסוק בכל המחלוקות שבין הצדדים "ע"פ ההסכם וע"פ חוק יחסי ממון - החוק האזרחי", עוד נאמר בפרוטוקול שם: "הצדדים מתחייבים על הנ"ל בקאג"ס" [פרוטוקול דף 2 שורה 2-5].

לאור האמור ברור, כי כוונת הצדדים היתה להחיל על הרכוש שנצבר אצל מי מהם במהלך הנישואין, את הזכויות לפי הדין האזרחי.

באת כוח הבעל לא הצליחה להוכיח, כי קיים הבדל בענין שבמחלוקת - פדיון ימי מחלה, מענק הסתגלות ומענק חודשי פרישה - בין "הלכת השיתוף" החלה על בני זוג שנישאו קודם 1974, לבין הלכת "איזון משאבים", שחלה על אלו שנישאו לאחר 1974. לפיכך, אין כל מקום לדקדוק שהיא עושה ביחס להסכמתם להחיל על עצמם את חוק יחסי ממון.

זאת ועוד, אין מניעה, כי בני זוג שחלה עליהם הלכת השיתוף יערכו לעצמם הסכם ממון על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג.

ביה"ד מוסיף ומבהיר:

אין התייחסות ספציפית בפסיקת בית המשפט העליון לגבי הענין שבנדון שלפנינו. קיימת התייחסות  כללית לנכסי "העתודה הכלכלית" של בני הזוג, בעיקר כלפי כספי פנסיה ופיצויי פרישה. המגמה הבולטת היא להתייחס אליהם כרכוש משותף.

ר' רע"א 964/92, אורון נ' אורון, ר' גם ע"א 6557/95, אבנרי נ' אבנרי נ"א 541, ר' ע"א 703/93 נפשי נ' נפשי (לא פורסם), ר' ע"א 5640/94  חסל נ' חסל נ' 250, וכן ר' ע"א 809/90 לידאי נ' לידאי מ"ו/602 (1) שאימץ את הילכת ע"א 841/87 רון נ' רון, מ"ה 793(3).

אף אם מדובר בהלכת איזון משאבים, הרי כל  הרכוש שהצטבר במהלך הנישואין - אף אם אינו משותף קניינית - יש לאזנו ולחלקו בשווה בין בני הזוג, עם פקיעתם.

למרות האמור,נראה לנו שהמקרה שלפנינו שונה וכפי שנבאר:

אילו יצא הבעל לפנסיה מוקדמת בעת הנישואין, והסכם הפרישה עמו, על כל הטבותיו, נכנס היה לתוקף קודם למועד ביצוע האיזון, היה נראה שיש לחלק את הכל בחלקים שווים. הבעיה היא, שב"מועד הקובע", עבד הבעל, והמשיך בעבודתו זו מספר שנים לאחר הגירושין. קשה לומר, כי במועד הקובע לאיזון המשאבים עמדה לבעל זכות לפרישה מוקדמת, אשר תניב את ההטבות אשר קיבל בפועל, זאת, בשונה מעצם הזכות לקבלת הפנסיה בעת גמילתה, או לפדיון ימי חופשה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ