תמ"ר
בית משפט השלום נתניה
|
702-10-09
27/10/2010
|
בפני השופט:
יפעת ביטון אונגר
|
- נגד - |
התובע:
מוסך העוגן בע"מ
|
הנתבע:
יוסי י.ג. שיווק אביזרי חשמל בעמ
|
|
החלטה
המחלוקת הראשונה העולה מתוך טענות הצדדים, בבקשה להחזיר את העירבון שהפקידה המבקשת בתיק ההוצאה לפועל, נוגעת לשאלת עיתוי הגשתה.
העובדות הרלוונטיות, בתמצית, הן כדלקמן:-
המשיבה פתחה כנגד המבקשת תיק בהוצאה לפועל לשם ביצוע שני שטרות העשויים ע"י המבקשת. בסמוך לכך הגישה בקשה להטיל עיקולים טרם מסירת אזהרה ובקשתה התקבלה ע"י רשם ההוצל"פ.
העיקולים שהוטלו הכבידו על פעילותה השוטפת של המבקשת ולפיכך ביקשה להפקיד את סכום החוב בהוצאה לפועל כנגד ביטול העיקולים. בקשתה זו התקבלה ע"י רשם ההוצל"פ והמבקשת הפקידה העירבון הנדרש, הוא נשוא בקשתה זו.
ביום 1.10.2009 הגישה המבקשת התנגדות לביצוע השטרות. התנגדותה התקבלה בהחלטתי מיום 25.2.10.
ביום 23.8.2010 הוגשה הבקשה דנא.
המבקשת טוענת כי משהתקבלה התנגדותה יש לבטל את העיקולים, אולם משאלה בוטלו בפועל נוכח הפקדת העירבון, יש להורות על החזרתו. לטענתה, אין חשש להכבדה על ביצוע פסק הדין אם יינתן, כמפורט בבקשה ובנספחיה.
המשיבה מתנגדת לאמור. בנוסף, לדעתה יש לדחות את הבקשה על הסף מחמת האיור שבהגשתה.
על כך השיבה המבקשת, כי המועד שבו נפתחה לפניה הדרך להגשת הבקשה הוא המועד בו התקבלה ההתנגדות.
במחלוקת זו, דעתי היא עם המשיבה ולפיכך אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
העיקולים הוטלו מכח סמכות רשם ההוצאה לפועל בסע' 7(ה) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז – 1967.
סעיף זה קובע:
"לא יוחל בביצוע פסק הדין אלא לאחר המצאת אזהרה כאמור בסעיף קטן (א) ולאחר שעברה התקופה שנקבעה באזהרה, זולת אם ראה רשם ההוצאה לפועל שנסיבות הענין מצדיקות נקיטת הליך לפני כן".
בחוק ההוצאה לפועל ובתקנותיו אין הגבלה על פרק הזמן שבמסגרתו יכול החייב לבקש לבטל את העיקולים שהוטלו על זכויותיו.
במקרה שלפנינו, המדובר בבקשה לביצוע שטרות, וזכות המבקשת להתנגד לביצועם. התנגדות לביצוע שטרות דינה כדין בקשת רשות להגן בסדר דין מקוצר:
"החייב רשאי להגיש התנגדות לביצוע הבקשה שתהא נתמכת בתצהיר ובו יפורטו העובדות ונימוקי ההתנגדות, ומשהוגשה ההתנגדות יעכב רשם ההוצאה לפועל את הביצוע ויעביר את הענין לבית המשפט; לענין הדיון בבית המשפט רואים את ההתנגדות כבקשת רשות להתגונן בדיון מקוצר לפי תקנות סדר הדין" (סע' 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל).
תקנות סדר הדין מוגדות בסע' 1 לחוק ההוצאה לפועל, כתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות").
התקנות קובעות, בתקנה 367(ג) כי אם ניתן צו עיקול זמני במעמד צד אחד, רשאי המשיב לבקש את ביטול הצו בתוך 30 ימים ממעד המצאתו;
ההלכה פירשה, לאור האמור לעיל, כי דינם של עיקולים שהוטלו בהוצאה לפעול טרם אזהרה, כדין עיקול זמני שניתן במעמד צד אחד. אף המבקשת התייחסה לכך בבקשתה.