תא"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
1308-09
25/04/2010
|
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט
|
- נגד - |
התובע:
אלכסנדר גאידמק
|
הנתבע:
1. יוסי וילי ניהול והשקעות בע"מ 2. אריה בר לב (ארקדי גאידמק)
|
|
החלטה
הדיון נקבע להיום ובקשת המבקש לביטול העיקול שהוטל במעמד צד אחד על נכסים הרשומים על שמו.
צו העיקול הוטל במעמד צד אחד ביום 2.9.09 ע"י כב' הרשם זמיר (כתוארו אז).
הדיון נקבע להיום לאחר שהבקשה הופנתה אלי.
לדיון לא התייצב המבקש שנתן תצהירו בתמיכה לבקשה לביטול העיקול והיום לראשונה שמע ב"כ המשיב 1 כי המבקש עומד על טענות משפטיות בלבד, והוא מבקש למשוך את התצהיר העובדתי, ומשכך גם לא התייצב המבקש להחקר על תצהירו.
לטענת ב"כ המשיב 1, הועלו במהלך הדיון היום טענות חדשות שאין הוא מוכן אליהן ועל כן הוא מבקש להתמודד עם הטענות המשפטיות בדרך של סיכומים בכתב.
לא ראיתי כל סיבה שלא לאפשר לב"כ המשיב לעשות כך, ואני סבורה שהגם שרוח התקנות היא שיש לדון בבקשה לביטול עיקול תוך 7 ימים כאמור בתקנות סדר הדין האזרחי, הרי משחלפו חודשים ארוכים עד שהגיע הדיון לפניי, לא יגרם כל נזק אם אאפשר לב"כ המשיב 1 לסכם טענותיו בפרק זמן שביקש, קרי 14 יום.
לא רק זאת אלא שהבנתי כי מתנהל תיק נוסף בבימ"ש זה וממילא נכסים אלה מעוקלים בתיק האחר, כך שממילא לא נגרם נזק באורכה שביקש לעצמו ב"כ המשיב 1.
משכך, לאחר שהבקשה לביטול עיקול נותרה בענין טענות משפטיות בלבד, אני מאפשרת לצדדים לסכם טענותיהם בכתב.
ב"כ המשיב 1, הוא מבקש העיקול, יסכם תוך 14 יום מהיום.
ב"כ מבקש ביטול העיקול יסכם אף הוא תוך 14 יום ממועד קבלת סיכומי המשיב 1.
התיק יובא אלי לכתיבת החלטה ביום 25.5.10 או במועד שבו יהיו סיכומי הצדדים, לפי המוקדם מבין השניים.
ניתנה והודעה היום י"א אייר תש"ע, 25/04/2010 במעמד הנוכחים.
אסתר נחליאלי חיאט, שופטת
הוקלד על ידי: גילה קייקובה