החלטה
מהלך הדיון בבקשה וטענות הצדדים
בפני בקשתו של המבקש, מר אבישי אטיאס, כי אורה על הארכת המועד להגשת התנגדותו לבקשה לביצוע שטר שהגיש כנגדו המשיב, מר טרבלסי ציון, בלשכת ההוצאה לפועל בנתניה, בתיק שמספרו 1615281080.
הבקשה נושאת חותמת נתקבל של לשכת ההוצאה לפועל, מיום 15/12/2008.
תמצית הטענות בבקשה להארכת המועד
בבקשתו טוען המבקש כי השטר ניתן כ"שיק ביטחון", שנועד להבטיח את מסירת סכום הקרן לברוקר לצורך השקעה, ושמילא את חיובו זה, באופן מלא, לא קמה למשיב עילה להגשת השטר לביצוע.
המבקש הוסיף כי לאור המפולת שפקדה את הברוקר, כלשונו, היה על המשיב להשיב לו את שיק הביטחון ולא להגישו כלל לביצוע.
בתצהיר הנספח לבקשה טוען המבקש כי יש להאריך את המועד להגשת ההתנגדות, וזאת מן הטעם שהן האזהרה מיום 13/7/2008, והן כל ההליכים מיום 31/8/2008 ועד ליום 9/11/2008, בתיק ההוצאה לפועל, לא הגיעו כלל לידיו, אלא רק ביום 30/11/2008.
לטענתו, המסמכים נשלחו לכתובתו הקודמות, ברח' בוסל 11, ברחובות, כאשר הוא ובני משפחתו מתגוררים ברח' קלסדי דוד 26, ברחובות.
עוד טוען המבקש בתצהירו, כי שימש כמתווך השקעות בין המשיב לבין ברוקר בשם פייגנבוים תמיר, המתגורר בישוב רכסים שבצפון. לטענתו, המשיב פנה אליו בשנת 2007, בשל קשריו המסחריים-עסקיים עם הברוקר, וביקש ממנו לבדוק אפשרויות של השקעת כספים אצל הברוקר.
המבקש, לטענתו, אמר למשיב שניתן לקבל על השקעה שלא תפחת מ- 200,000 ₪, עד 4 אחוזי ריבית לחודש, וזאת כל עוד יש רווחים ואין תקלות ו/או כשלונות בלתי צפויים. כמו כן, לטענתו, אמר למשיב כי הוא יכול לקבל את הקרן בכל מועד, עם הודעה מראש, והריבית שקיבל עד אותו מועד תיוותר בידיו כרווחים.
לטענת המבקש בתצהירו, מהותה של העסקה הייתה רכישה של ניירות ערך, על ידי הברוקר, בשם המשקיעים, וניהול המסחר בהן, כאשר המבקש משמש כמתווך ו/או מקשר גרידא ואמור היה לקבל את עמלתו מהברוקר.
המשיב, לטענת המבקש, מסר למבקש שיק על הסך של 200,000 ₪ והמבקש העביר כסף זה לברוקר, וכנגד השיק, מסר המבקש למשיב את השיק נשוא תיק ההוצאה לפועל, ללא מועד פרעון, כאשר מדי חודש העביר למשיב, במזומן, את הריבית אותה קיבל מהברוקר.
לטענת המבקש, המשיב אינו יכול להשתמש בשיק הבטחון, אשר נועד להיות אסמכתא לעסקה.
עוד טוען המבקש, כי המשיב יודע וידע על המפולת שפקדה את הברוקר, וידע היטב את פרטי העסקה ואת הסיכונים הכרוכים בעסקאות מסוג זה והוא נטל סיכון זה על עצמו, ולפיכך איננו יכול, כלשונו של המבקש, להפיל את כישלונותיו על המבקש.
המבקש הוסיף כי פתח כנגד הברוקר בהליכי הוצאה לפועל, בהגשת שיקים לביצוע בסכום כולל של 57,000,000 ₪, שמהווים את רוב כספי המשקיעים, וביניהם גם השקעתו של המשיב. לטענתו, שאר המשקיעים אינם מתכחשים לתנאי העסקה ואינם מגישים את השיקים שנמסרו להם לביטחון, לביצוע בהוצאה לפועל, ומסתפקים בתיק ההוצאה לפועל שהגיש המבקש כנגד הברוקר.
תמצית הטענות בתגובת המשיב
המשיב טוען בתגובתו, כי מבדיקה שערך ברשות הדואר עולה כי האזהרה בתיק ההוצאה לפועל אכן נמסרה כדין, לידי הגב' ספיר חביב, שהיא מתדלקת בתחנת דלק שבבעלות המבקש. לטענתו, המדובר במסירה למקום עסקו של המבקש, ולכן מסירה כדין.
עוד טען המשיב, כי המבקש ידע על ההליכים אשר ננקטו כנגדו, והאירועים אשר התרחשו מיד ובסמוך לאחר קבלת האזהרה, מעידים על כך.
לטענתו, מיד לאחר ביצוע המסירה, החלו שיחות טלפון רבות בין המבקש ונציגיו ובין נציגי המשיב, לרבות מר איתי טרבלסי, ומשרד ב"כ המשיב.