ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
27853-10-13
26/03/2014
|
בפני השופט:
סיגל אלבו
|
- נגד - |
התובע:
דוד טורס
|
הנתבע:
חברת "הגיחון" ירושלים
|
פסק-דין |
פסק דין
עניינה של תביעה זו הוא בטענת התובע לגביית כספים שלא כדין על ידי הנתבעת וכן הטלת עיקול על חשבונו.
טענות התובע
התובע היה הבעלים של דירה ברח' רחמילביץ 3 בירושלים. ביום 9.2.10 הועברה הבעלות בדירה על שם ה"ה ליאורה בארי ואורנה כהן. בעת מסירת החזקה רשם התובע את קריאת מונה המים אשר הראה 8419 מ"ק. ביום 14.2.10 שלח התובע לנתבעת טופס הצהרה על שינוי מחזיקים עם שמות הדיירים החדשים ומספר קריאת מד המים חתום על ידי הדיירים החדשים וכן שילם את החוב עד לקריאת המים שבוצעה.
ביום 31.5.10 קיבל התובע מהנתבעת דרישה לתשלום חוב בסך של 394 ₪, על-פי קריאת מונה 8660 מ"ק לתקופה שעד ליום 18.4.10. התובע פנה לנתבעת והבהיר כי שילם את החוב בהתאם לדרישתם על-פי קריאת מונה שנעשתה בעת שינוי המחזיקים, אך מאחר שפנייתו לא הועילה שילם בחוסר ברירה את הסכום שנדרש בסך של 394 ₪.
ביום 7.3.13 קיבל התובע מכתב דרישה לתשלום סכום של 441 ₪ עבור צריכת מים לתקופה שמיום 19.4.10 ועד 13.6.10. התובע פנה לנתבעת, הציג בפניה את טופס שינוי המחזיקים והבהיר לנתבעת כי בתאריכי הדרישה הדירה לא היתה בבעלותו. פנייתו של התובע לא זכתה למענה.
ביום 7.10.13 נודע לתובע כי הנתבעת הטילה עיקול על חשבונו בבנק, בשל החוב הנטען. בלית ברירה, שילם התובע את סכום החוב על מנת שיוסר העיקול על חשבונו.
התובע טוען כי הנתבעת פעלה שלא כדין משדרשה ממנו לשלם חוב עבור התקופה בה לא החזיק בדירה, וזאת לאחר שמסר לנתבעת הודעה על שינוי מחזיקים. עוד טוען התובע, כי הנתבעת פעלה שלא כדין משלא הודיעה לו על קיומו של החוב ונתנה לחוב לתפוח במשך שלוש שנים וחצי ומעבר לכל, הטילה עיקול על חשבונו של התובע, ללא התראה.
התובע דורש לחייב את הנתבעת בהשבת הסכומים ששילם עבור צריכת המים לאחר מסירת ההודעה על שינוי מחזיקים בסכום של 835 ₪ וכן בפיצוי בסכום של 1,500 ש"ח בגין עגמת הנפש, הטרטור, ביטול הזמן שנגרם לו והוצאות משפט.
טענות הנתבעת
הנתבעת מודה כי אכן נפלה אצלה טעות וכי התובע חויב שלא כדין, אך טוענת כי טרם הגשת התביעה יצרה קשר עם התובע והודיע לו כי היא מוכנה להשיב לידיו את הסכום ששילם ואף תזכה את התובע בגובה הפיקדון שקוזז בסכום של 310 ₪, אך התובע סירב. כן טוענת הנתבעת כי התובע לא הוכיח את נזקיו.
עוד טענה הנתבעת כי ככל הנראה הסכומים נגבו מהתובע בשל העובדה כי טופס שינוי המחזיקים לא היה חתום על ידי הדיירים החדשים.
דיון והכרעה
אין ספק כי הנתבעת חייבה את התובע בסכומים שלא כדין. כך, עוד ביום 14.2.10 הודיע התובע לנתבעת על שינוי מחזיקים וחרף זאת דרשה הנתבעת מהתובע לשלם עבור צריכת מים לתקופה שלאחר ההודעה על שינוי מחזיקים, תקופה בה לא החזיק התובע בדירה. הנתבעת אף הודתה בכתב הגנתה כי חיובו של התובע נעשה בטעות.
לפיכך, על הנתבעת להשיב לתובע את הסכומים שנגבו ממנו שלא כדין בסך של 394 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 31.5.10 ובסך של 441 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 7.10.13.
אשר לפיצוי הנטען בגין הנזק הלא ממוני, הרי שבמקרה זה דרישת התובע בדין יסודה. כך, הנתבעת הטילה עיקול על חשבון הבנק של התובע שלא כדין, וזאת לאחר שהתובע הודיע לנתבעת כי מדובר בחוב לא לו.. התובע אף טוען כי לא קיבל מהנתבעת מכתב התראה טרם הטלת העיקול.
אין ספק שהטלת העיקול על חשבון הבנק של התובע גרמה לו לעגמת נפש. כך גם התובע נאלץ לבזבז זמנו בפניות שונות לנתבעת על מנת להבהיר לה, כי אין מדובר בחוב שלו. בגין עגמת הנפש וביטול זמנו זכאי התובע לפיצוי, ודרישת התובע לפיצוי בסך של 1,500 ₪ הינה הגיונית וסבירה.
לאור האמור, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 394 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 31.5.10 וכן של 441 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 7.10.13. כן תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בסך של 1,500 ₪ בגין הנזק הלא ממוני, לרבות הוצאות משפט. הסכומים ישולמו בתוך 30 יום.
פסק הדין ניתן לערעור ברשות בלבד. בקשת רשות ערעור ניתן להגיש לבית המשפט המחוזי, בתוך 15 יום.
ניתן היום, כ"ד אדר ב תשע"ד, 26 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.