מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> טופולסקי ושות' בע"מ נ' רווה ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טופולסקי ושות' בע"מ נ' רווה ואח'

תאריך פרסום : 27/04/2011 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
11050-05-10
27/04/2011
בפני השופט:
אהרון שדה

- נגד -
התובע:
טופולסקי ושות' בע"מ
הנתבע:
1. עמית רווה
2. מירי רווה

החלטה

בפני בקשה להגשת תביעה שכנגד והעברת הדיון לסדר דין רגיל.

המשיבה-התובעת מתנגדת לבקשה.

דין הבקשה להידחות ממספר טעמים ובשל כל אחד מהם:

א. התביעה היא תביעה שטרית,הלכה היא כי רק במקרים נדירים ייעתר בית המשפט לבקשה להגשת תביעה שכנגד דבר שיעכב ויסבך את בירור התביעה השטרית.

אין מקום לעקר את מהות ההליך השטרי קל וחומר כשהמשכו הוא בסדר דין "מהיר" ולהפכו להליך "רגיל" ובנסיבות העניין גם מסורבל הרבה יותר,בוודאי לא כשניתנת רשות להגן ביחס לטענות קיזוז שהועלו כבר ע"י הנתבעים,הם נחקרו לגביהן וניתנה ביחס אליהן החלטה מפורטת.

ב. בתיק זה התנהלה חקירה מקיפה מאד של הנתבעים וניתנה החלטה מפורטת ומנומקת כדבעי הדוחה מקצת מטענות הנתבעים מה שיוצר מעשה בי דין ביחס אליהן וכך למשל מתפוגגת לה הטענה בדבר איחור באספקת השיש ועימה מתפוגג ראש הנזק הישיר של דמי שכירות חודשית מה שמותיר ראשי נזק ישירים בסכום נמוך משמעותית מסכום השיק (הנזק העקיף קרי עוגמת נפש מגיע כדי 110,000 ₪ בעוד הנזק הישיר ללא דמי השכירות מגיע ל29,980 ₪ וגם זאת בהנחה שטענות הקיזוז תוכחנה במלואן הן במישור החבות והן במישור גובה הנזק). בתביעה שטרית בה נדונו באריכות טענות הנתבעים אין מקום (כאן) להוסיף ראשי נזק "חדשים", יש לזכור שכבר באוקטובר 2009 ידעו הנתבעים על הליקויים ו"קיזזו" את סכום השיק באי פירעונו ובכל זאת מאז ועד אפריל 2011 לא ראו לנכון להגיש תביעה על יתרת הנזק ככל שיש כזו.

כמובן שאם יוכרע בתיק זה שכל טענות הנתבעים מתקבלות ויקבע כי טענות הקיזוז עולות על סכום השיק הרי שעומדת לנתבעים הזכות להגיש תביעה נוספת על היתרה וממילא יחולו בין הצדדים השתקים שונים הנובעים מההכרעה בתיק זה.

ג. הפניות ב"כ הנתבעים להחלטת כב' הרשמת אינן רלבנטיות שכן לא משנה מה הניסוח שנבחר,מדובר בטענות קיזוז שיכולות בכל מקרה להתקבל כנגד גובה החוב בתיק ההוצל"פ. כאשר יש טענות קיזוז בסכום העולה על סכום התביעה יכול הנתבע "ליהנות" מגמישות שכן אם טענה מסוימת נדחית עדיין עומדות לו טענות אחרות וככל שערכן גבוה יותר כך רבה יותר הגמישות והיכולת לקזזן. כב' הרשמת לא נדרשה,לא התבקשה ולא התייחסה לאפשרות של תביעה שכנגד. מלוא טענות הקיזוז שנטענו בבקשת ההתנגדות אכן עומדות לנתבעים ולראיה,דחיית ראש הנזק של איחור בהספקת השיש עדיין מותירה להם אפשרות לקזז את מלוא סכום השיק אם יוכיחו את שאר טענותיהם.

ד. מהפן הדיוני הבקשה הוגשה באיחור שכן הגנה ניתנה לנתבעים לכל המאוחר ביום 6.3.11 עת הפקידו את שנצטוו להפקיד כתנאי למתן רשות להתגונן ואילו בקשתם להגשת תביעה שכנגד הוגשה רק ביום 12.4.11.

למרות האיחור בהגשת הבקשה,הנתבעים לא צירפו העתק של התביעה ולא ברור מה הם רוצים להוסיף במסגרתה.

התיק הוא תיק מהיר,ההליך שטרי,חזית ההגנה כמו גם ההחלטה בדבר הרשות להגן מפורטות וממוקדות,אין צורך ב"שיפור" עמדות או בסרבול והארכת הדיון ולכן הבקשה נדחית והתיק ישמע במועד שנקבע כשלצדדים האפשרות להגיש תצהירים נוספים כאשר הנני מאריך את המועד ב-20 יום נוספים.

ניתנה היום, כ"ג ניסן תשע"א, 27 אפריל 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ