החלטתי לזכות את הנאשמת מהמיוחס לה בכתב האישום.
כתב האישום והתשובה לו
כנגד הנאשמת הוגש כתב אישום בגין אי מניעת עישון במקום ציבורי, מעשה המגבש עבירה לפי סעיף 2א(א) לחוק למניעת עישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון, התשמ"ג-1983 (להלן: "החוק למניעת עישון").
עפ"י כתב האישום, ביום 11.1.17 בשעה 23:56 נראו בתחום עסקה של הנאשמת לקוחות מעשנים, הורגש ריח של סיגריות ונראה עשן סיגריות. בכך לא מנעה הנאשמת עישון במקום ציבורי.
הנאשמת כפרה באשמה, וטענה כי עשתה כל שניתן על מנת למנוע את העישון.
העדים והראיות
עסקה של הנאשמת, המכונה האנגר 11, הינו אולם הממוקם בשטח נמל תל אביב, אשר מתקיימות בו הופעות וארועים. בערב נשוא כתב האישום התקיימה במקום הופעה של הזמר אביב גפן. כלל שטח העסק הינו כ- 4,500 מ"ר, והאולם בו התקיימה ההופעה הינו בשטח של כ- 2,500 מ"ר. האולם יכול לאכלס כ- 2,000 איש ובאותו ערב הוא היה בתפוסה מלאה.
מטעם המאשימה העידו 4 פקחים אשר ערכו ביקורת במקום באותו ערב.
הפקח יהונתן שלומוב - ערך דו"ח לבעל העסק על אי מניעת עישון. במזכר (ת/2) אשר נערך על ידו במקביל לעריכת הדו"ח ציין הפקח כדלקמן:
נראו 8 מעשנים בעסק; נרשמו 8 דו"חות למעשנים בפועל; נראה עשן סיגריות; נראו בדלי סיגריות על הרצפה; לא התקבלה קריאת מוקד לגבי מעשנים; לא נראו מאבטחים בתוך המקום האוסרים על עישון; לא הורגש ריח של עשן סיגריות – מקום גדול; לא נראו מאפרות; נראה שילוט האוסר על עישון בעסק.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.