ה"פ
בית משפט השלום כפר סבא
|
40106-01-10
01/02/2010
|
בפני השופט:
דוד גדול
|
- נגד - |
התובע:
עדנאן חמדאן ע"י ב"כ עו"ד ואיל ראבי
|
הנתבע:
עיריית לוד
|
|
החלטה
לפני בקשתו של המבקש אשר טוען כי המשיבה כרשות מקומית נוקטת נגדו הליכי גבייה בקשר לארנונה ביחס לנכס המצוי ברח' אלי כהן 15/16 קומה 4 בעיר לוד והרשומה כחלקה 330/27 בגוש 4024 (להלן: "הדירה").
בבקשתו מציין המבקש כי אין הוא מחזיק בדירה ומכאן שאין המשיבה רשאית לדרוש ממנו מאומה בנושא הארנונה.
המבקש מודה כי לפני שנים רבות הוא החזיק בדירה תקופה קצרה אך הוא ובעלי הדירה הודיעו למשיבה כרשות מקומית כי הוא חדל מלהחזיק בה.
לא זו אף זו המבקש מצרף לעיון בית המשפט את נספח ה' והיא השגה שהגיש למשיבה וזאת מכח הוראות סעיף 3 (א) לחוק הרשויות המקומיות התשל"ב 1976 (ערר על קביעת ארנונה כללית).
ביקשתי את תגובתו של עו"ד ראבי האם ועד כמה יש ברשות מרשו איזושהי תשובה על אותו ערר אולם עו"ד ראבי מודיעני כי אין לו או למרשו כל תשובה בנושא משמע לשיטתו של המבקש הערר שהוגש וחרף הזמן הרב שחלף מאז הגשתו ועד היום כ – 22 חודשים טרם ניתנה בו כל החלטה שהיא בין לטוב ובין לרע בעוד מאידך ננקטים נגדו הליכי גבייה ברמת אגרסיביות כזו או אחרת
עו"ד ראבי גם מפנה את תשומת ליבי לכך שעפ"י הוראות חוק הרשויות המקומיות משהוגשה השגה בענייני ארנונה ומנהל הארנונה לא נתן החלטה לא לכאן ולא לכאן אזי רואים במחדל זה כקבלת הערר.
משכך ניתן בזה צו ארעי האוסר על המשיבה לנקוט כל הליך של גבייה מכל מין וסוג כלשהו כנגד המבקש ואני קובע את הבקשה לדיון במעמד שני הצדדים ליום 9.2.10, שעה 13:30.
ביקשתי וקיבלתי את הסכמתו של עו"ד ראבי לפיה התצהיר שהוגש בתמיכה לבקשה לסעד ארעי יכול שישמש כתצהיר תומך בבקשה לעיצומה. לטעמי, היות והנושא אינו מורכב כל כך מוצע הסדר דיוני לפיו הדיון לסעד הארעי יקבע את זכויות הצדדים גם בבקשה העיקרית.
אני מורה לעו"ד ראבי לבצע מסירה של הבקשה, התצהיר והנספחים לה למשיבה עד מחר – 2.2.10, שעה 16:00.
על המשיבה להודיע לעו"ד ראבי ולבית המשפט תוך ולא יאוחר מיום ה' – 4.2.10 בשעה 13:30 האם ההסדר מקובל עליה ותצהיר נגדי יוגש עד ליום 8.2.10, שעה 9:00 לבית המשפט וישירות לעו"ד ראבי באופן שיהא סיפק הן בידי עו"ד ראבי והן בפני בית המשפט להכין עצמם לדיון ענייני לפחות בבקשה לעיצומה.
נוכח סמיכות האירועים עו"ד ראבי ידאג להחתים את המבקש על התחייבות עצמית לשיפוי נזקיה של המשיבה ולצורך כך אני מעניק לו ארכה עד ליום ד' – 3.2.10, שעה 9:00.
החלטתי להסתפק בהתחייבות עצמית נוכח אופי הבקשה, הסעד המבוקש בה והעובדה כי דיון במעמד הצדדים נקבע לזמן קצר יחסית ממועד מתן החלטה זו.
ניתנה היום, י"ז שבט תש"ע, 01 פברואר 2010, במעמד עו"ד ראבי בלבד.