מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חלה נ' אדמוני ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חלה נ' אדמוני ואח'

תאריך פרסום : 10/06/2014 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
21339-04-14
05/06/2014
בפני השופט:
צבי ויצמן

- נגד -
התובע:
לוי חלה
הנתבע:
1. יעקב אדמוני
2. נריה אדמוני

החלטה

1.לפניי בקשה לפטור מהפקדת ערבון על סך של 15,000 ₪ בגין ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום בפ"ת בת.א 1295-02-09 מיום 24.2.14 .

2. את בקשתו מנמק המבקש במצב כלכלי קשה, היותו סובל מבעיות נפשיות קשות, פניות סיוע לחברים וקרובי משפחה שנדחו וסיכויי ערעור טובים.

יצויין כי המבקש מיוצג בהליכי הערעור ע"י עו"ד מטעם הסיוע המשפטי.

3. המשיבים הגיבו לבקשה והתנגדו לה תוך שלטענתם המשיב לא עומד בתנאי הפסיקה למתן פטור מערבון.

4. בדיון בבקשה לפטור מעירבון על המבקש לעמוד בשני תנאים מצטברים כדלקמן:

א. העדר יכולת כלכלית להפקיד העירבון.

ב. קיומם של סיכויי הערעור (בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי (2007) ע"א 6217/99 אהרון קורן ואח' נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (2000))

5. לשם הוכחת חוסר יכולת כלכלית על המבקש לפרוש בפני בית המשפט תשתית מפורטת ועדכנית בדבר מצבו הכלכלי, ולהמציא פרטים על רכושו ומקורות הכנסתו הנתמכים במסמכים מתאימים (רע"א 10498/06 מגדלי ישי חברה לבניין בע"מ, בפירוק נ' עירית ת"א (פורסם במאגר נבו).

6. בנוסף, על המבקש פטור מעירבון להראות כי ניסה לגייס את הסכום הנדרש מקרובי משפחתו וכי הדבר לא עלה בידו ( ע"א 6860/09 ריבק נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז חיפה (פורסם במאגר נבו).

7. בבואו לבחון מתן פטור מהפקדת עירבון בית המשפט ייתן משקל לשני שיקולים נוגדים.

מחד - זכות הגישה לערכאות המהווה עקרון יסוד במשפטנו ולפיו אין לנעול את שערי בית המשפט בפני מי שידו אינה משגת לשלם את ההוצאות הכספיות הכרוכות בהליך.

מאידך - הצורך להבטיח הוצאותיו של מי שזכה בדין, שלא יוותר בסופו של יום ללא יכולת להיפרע את הוצאותיו, במיוחד כשהמבקש מערער על פסק דין שניתן על ידי ערכאה שיפוטית והוא מבקש להשיג על קביעתו.

מהדין לנדון

8. לאחר ששקלתי את בקשת המבקש, עיינתי במסמכים שצירף לבקשתו ובתגובת המשיבים מצאתי כי יש מקום לפטור המבקש מהפקדת ערבון.

נימוקיי הם כדלקמן:

א. הרושם המתקבל מעיון במסמכים שצורפו כמו גן מהיותו מיוצג ע"י הסיוע המשפטי כי מצבו הכלכלי רעוע ביותר (ראה החלטת ראש ההוצל"פ מיום 6.1.10, רשימת תיקי ההוצל"פ העומדת כנגד החייב, דפי חשבון הבנק של החייב ודו"ח יתרות וחסכונות המלמדים על יתרות אפסיות, השענותו על הכנסה חודשית בסך 2300 ₪ לחודש וקצבת נכות בשיעור של כ 2600 ₪ בלבד).

ב. מצבו הרפואי והנפשי של המבקש הינו בכי רע כעולה מהצרופות שהוגשו על ידו, לרבות קביעת המל"ל המעניקה לו 91% נכות לצמיתות.

ג. אף שסיכויי ערעורו של המבקש אינם נראים גבוהים נוכח פסק הדין המנומק והעובדה שהנטען בערעור הינו בעיקר טענות חדשות שלא הועלו בהליך לפני ערכאה קמא, איני יכול לומר כי סיכוייו אפסיים.

9. נוכח האמור הריני פוטר המבקש מהפקדת ערבון .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ