מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חזן את נוי בע"מ נ' פז - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חזן את נוי בע"מ נ' פז

תאריך פרסום : 30/03/2014 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום הרצליה
25555-04-11
24/03/2014
בפני השופט:
צחי אלמוג

- נגד -
התובע:
חזן את נוי בע"מ
הנתבע:
שמואל פז
פסק-דין

פסק דין

זוהי תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת בתאונה מיום 8.12.10 בה היה מעורב רכבו של הנתבע.

מטעם התובעת העיד הנהג, מר אילן חזן, שסיפר כי נסע עם הרכב, פנה שמאלה, והנתבע, שראה פקק, נסע לאחור ופגע ברכב התובעת בחלק השמאלי בצד הנהג. לדבריו, בזמן התאונה היה בעמידה.

עד נוסף מטעם התובעת, מר יורם דשט, שישב ליד הנהג, סיפר כי הם נכנסו לרחוב, והחלו לפנות שמאלה. הם נעצרו, היה פקק תנועה ולפתע רכב שהיה מקדימה נסע לאחור לכיוונם ופגע ברכבם.

הנתבע העיד כי הייתה לו חסימה ברחוב. הוא החל לנסוע לאחור ולא ראה אף אחד. הנהג השני נסע ונכנס, והנתבע הבין שהוא כנראה לא עצר למרות שראה אותו, ובדברי הנתבע: " זה לדעתי מה שקרה".

מעדויות הצדדים עולה עדותו של הנתבע על אופן התרחשות התאונה מבוססת למעשה על הערכה וסברה ולא על עדות ראיה ישירה, לעומת שני עדי התובעת שעדותם כי התאונה היתה בעת שרכב התובעת היה בעצירה לא נסתרה.

אך דומני שמקרה זה אין צורך כל כך להתעמק בעדויות הצדדים שכן הנתבע מודה בסעיף 16 לכתב הגנתו באמור בסעיף 3 לכתב התביעה בו נטען כי הנתבע נסע לאחור ופגע ברכב התובעת בחלק הקדמי. זאת ועוד: הוא גם טען בכתב הגנתו במפורש כי הציע לתובעת פיצוי בגין הנזק וחזקה על אדם שאינו מציע פיצוי אם אינו אשם או אחראי ואין הוא מתנדב לשלם כך סתם. די איפוא בכל אלו כדי לקבוע כי הנתבע אחראי לתאונה.

באשר לנזק, צירפה התובעת חוות שמאי לכתב התביעה. אכן לפי חוות הדעת נבדק הרכב ביום 2.3.11 ואילו התאונה היתה ביום 8.12.10. יחד עם זאת נהג התובעת נשאל בחקירה הנגדית האם היו תאונות נוספות והוא השיב בשלילה ולא מצאתי שלא לקבל את דבריו. ומה גם, שמוקדי הנזק המתוארים בחוות הדעת תואמים את נסיבות התרחשות התאונה ואת מנח הרכבים בכביש בעת שהתרחשה. יצוין כי גם בהודעת התובעת לחברת הביטוח תוארו מוקדי הנזק (פנס פגוש ומכסה מנוע) והודעה זו נרשמה ביום התאונה כך שיש לראות בה כמשקפת באופן ספונטני הן את נסיבות התאונה והן את הנזקים שנגרמו, וכפועל יוצא מכך יש ליתן להודעה משקל ראייתי נכבד גם בהיבט של מוקדי הנזק.

הנתבע ניסה לטעון כי בין התובעת ניסתה לעשות "קומבינה" ולנפח את הנזק אולם פרט לאמירה בעלמא הדבר לא הוכח. הנתבע לא הביא על חוות דעת מטעמו ולא ביקש לזמן את השמאי מעטם התובעת להחקר על חוות דעתו ועל כן עומדת חוות דעתו של השמאי כראיה יחידה לנזק. ניסיונו הנטען של התובע בתחום המוסכים (שכלל לא הוכח ולא ברור מהו) - אין די בו כדי לסתור את קביעות השמאי.

לאור כל האמור לעיל אני מקבל את התביעה ומחייב את התובע לשלם לתובעת סך 8,147 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 10.3.11, בתוספת אגרת משפט כפי ששולמה, שכר עדות ככל שנפסק ושכ"ט בשיעור 1,250 ₪, וזאת בתוך 30 יום.

ניתן היום, כ"ב אדר ב תשע"ד, 24 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ