ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
|
53885-04-13
17/10/2013
|
בפני השופט:
איילת הרץ
|
- נגד - |
התובע:
1. שגית חדד 2. דור חדד
|
הנתבע:
1. הפניקס חברה לביטוח בע"מ 2. יוגב משולם
|
פסק-דין |
פסק דין
1.עניינה של התביעה שבפניי תאונת דרכים שהתרחשה ביום 07.10.12 בראש העין.
2.לטענת התובעים, התאונה אירעה בכביש דו סטרי בעל נתיב נסיעה אחד לכל כיוון. לטענתם, עת רכבם נסע בנתיבו, הגיח לפתע רכב הנתבעים שיצא מחנייה בנסיעה לאחור מצד שמאל, התפרץ לנתיב נסיעת רכב התובעים, פגע בו והסב לו נזק.
3.לטענת הנתבעים, בעוד רכבם עוצר עצירה מלאה לאחר שיצא מחנייה בנסיעה לאחור כשהכביש פנוי, הגיח במהירות רכב התובעים ופגע ברכבם.
4. התובע 2 חזר בפני על גרסתו לפיה נסע בכביש הצר בו זכות הקדימה מסורה לו ולפתע רכב הנתבעים נסע לאחור במהירות מחניה, התפרץ לכביש ופגע ברכב התובעים. התובע טען כי לחץ על דוושת הבלם אך לא הצליח למנוע את התאונה.
5.הנתבע 2 גם הוא חזר על גרסתו וציין כי נסע לאחור מהחניה תוך שהוא מסתכל ימינה שמאלה ומשתלב לכביש שהיה ריק באותה שעה. לאחר שסיים את הנסיעה לאחור וביקש להעביר הילוך לנסיעה קדימה, פגע בו התובע כשמבטו בעת התאונה היה מופנה למטה ולא לכביש. הנתבע 2 טען כי מעוצמת המכה נהדף רכבו.
6. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ולאחר שעיינתי בתמונות הנזקים, אני קובעת שהאחריות לתאונה מוטלת על שני הצדדים, מעיקרי הטעמים הבאים:
הנתבע עצמו הודה כי נסע לאחור מחניה והשתלב בכביש בו זכות הקדימה מסורה לרכבים הנוסעים בכביש. והואל והתאונה ארעה בעת שהנתבע נסע לאחור, היה על הנתבע לשים לב ולבצע הנסיעה לאחור והשתלבות בנתיב הנסיעה הראשי בצורה זהירה או להימנע מעשותה כליל. משלא עשה כן הרי הוא האחראי לקרות התאונה.
8. יחד עם זאת, אני סבורה שלתובע "אשם תורם" לקרות התאונה. התובע ראה את הנתבע נוסע לאחור והיה עליו לעצור ולנהוג בזהירות. בפרט, כאשר התאונה ארעה בחלק האמצעי של רכבו של הנתבע, קרי הנתבע כבר עמד לסיים את הנסיעה לאחור וההשתלבות בנתיב הנסיעה הראשי.
משכך, מצאתי לנכון לייחס לתובע "אשם תורם" של 50% לקרות הנזק.
9. התביעה מתקבלת בחלקה. הנני מורה לנתבעים לשלם לתובעים סך של 5,145 ₪ (המהווים 50%) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, ביום 29.4.13 ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך של 500 ₪ בצרוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום.
ניתן היום, י"ג חשון תשע"ד, 17 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.