ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רמלה
|
10223-12-09
06/06/2010
|
בפני השופט:
ישגב נקדימון
|
- נגד - |
התובע:
יצחק מרדכי חדאד
|
הנתבע:
עירית רמלה
|
פסק-דין |
פסק דין
לפני תביעה בגין נזק שנגרם לרכב התובע, לטענתו, בשל בור ניקוז פתוח בכביש אשר הנתבעת אחראית לתחזוקתו.
התובע טוען בכתב התביעה, כי ביום 3.8.2008 הוא נסע ברכבו באזור קניון רמלוד ובכיכר ברחוב דוכיפת, שני גלגלי רכבו הימניים "נפלו לתוך הבור" וכתוצאה מכך ניזוקו שני צמיגים שהוא נאלץ להחליף. לטענתו, אחד הצמיגים שהוחלפו "היה חדש" עובר לאירוע, "והשני הוחלף כמשומש במצב טוב". התובע מציין, כי הנתבעת "הייתה מוכנה לשלם 600 ₪" ומציג חשבונית לפיה נזקו מסתכם בסך של 900 ₪.
הנתבעת מציינת בכתב ההגנה, כי "... במקרים מעין אלו, כאשר מדובר בצמיגים משומשים (וכעולה מן החשבוניות אותן צרף התובע לכתב התביעה, הוא רכש אותם כחודשיים עובר לאירוע), הרי שנהוג לשפות הניזוק בשיעור של כ-60 עד 70 אחוזים מערך הצמיג הנרכש כחדש, ובמקרה הנדון: גובה השיפוי אמור להיות בגבולות 600 ₪, לכל היותר" (סעיף 4 לכתב ההגנה).
בדיון שהתקיים בפני העיד נציג הנתבעת, כי "בפועל אכן היה בור אחד שאיננו מכוסה בכניסה לכיכר בפינה הימנית לפני הכניסה לכיכר. אני, מניסיוני במקרים דומים, רכב שנופל לתוך בור יכנס פנימה גלגל קדמי, לא יכנס גם גלגל אחורי, הרכב לא ימשיך לנסוע, יגרם נזק גם למרכב הרכב ולמערכת ההיגוי ולפרונט, יש לנו ניסיונות במקרים דומים" (עמ' 1 לפרוטוקול, שורה 23 – עמ' 2, שורה 2). עוד הצביע נציג הנתבעת על סתירה לכאורה בין מקום האירוע על-פי שרטוט התובע בטופס ההודעה לחברת הביטוח (נספח לכתב התביעה; שם משורטט רכב התובע בתוך מעגל התנועה) ועל-פי חלק מעדותו של התובע בבית-המשפט ("זה בטבעת החיצונית בשפת המדרכה" – עמ' 1 לפרוטוקול, שורה 20), ובין מקום האירוע על-פי חלק אחר של עדות התובע (שלפיו הבור הפתוח היה בכניסה למעגל התנועה – "ש. הבור היה בתוך הכיכר או מחוץ לכיכר? ת. בסיבוב לכיכר", עמ' 1 לפרוטוקול, שורות 18-17).
לנוכח אלה, משהנתבעת מודה בקיומו של הבור הפתוח ומסכימה למעשה לפצות את התובע בסך של 600 ₪, מזה, ומשהתובע לא הפריך את טענות הנתבעת בדבר הסתירות שנתגלעו בטענותיו ובדבר הצפי כי בנסיבות מעין אלה לאחר היתקלות הגלגל הקדמי בבור, הרכב לא ימשיך לנסוע, מזה, אני רואה לחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך 600 ₪ בלבד.
בנסיבות העניין, אינני רואה לעשות צו להוצאות.
סכום פסק הדין ישולם תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן הוא יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.
מזכירות בית-המשפט תשלח העתקי פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ"ד סיון תש"ע, 06 יוני 2010, בהעדר הצדדים.