אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חברת החשמל לישראל בע"מ נ' הסתדרות העובדים הכללית החדשה ואח'

חברת החשמל לישראל בע"מ נ' הסתדרות העובדים הכללית החדשה ואח'

תאריך פרסום : 12/06/2013 | גרסת הדפסה

ס"ק
בית דין אזורי לעבודה חיפה
31740-05-13
05/06/2013
בפני השופט:
רמי כהן

- נגד -
התובע:
המבקשת: חברת החשמל לישראל בע"מ
הנתבע:
1. הסתדרות העובדים הכללית החדשה
2. המזכירות הארצית של עובדי חברת החשמל לישראל בע"מ
3. מדינת ישראל

החלטה

הבקשה

1.חברת החשמל לישראל בע"מ ("החברה" או "חברת החשמל") עתרה, ביום 19.05.13, אל בית הדין בבקשה למתן צו זמני אשר יחייב את המשיבות 1-2 ("נציגות העובדים") להימנע מכל הפרעה לפעולתה של החברה בכל הנוגע לחיבורה של תחנת הכוח שבבעלות חברת דוראד אנרגיה בע"מ ("דוראד") לרשת החשמל ולהנחות את עובדי החברה לשתף פעולה עם הנחיות החברה בכלל ובהקשר זה בפרט ("הבקשה"). מדינת ישראל ("המדינה") צורפה ע"י החברה כמשיבה לבקשה.

הנובע ממהות ההליך דנן:

2.מהיותו של ההליך שבפנינו הליך שעניינו סעדים זמניים, כל הקביעות העובדתיות שנקבע להלן הן קביעות לכאוריות ונביא בחשבון שיקולינו גם את מאזן הנוחות. בהקשר זה ראו בר"ע (ארצי) 5497-12-12 ישראל חיים פלס נ' גני עומר בע"מ (פורסם בנבו 18.12.12):

"במסגרת בקשה למתן סעד זמני, על בית המשפט הדן בבקשה ליתן את עיקר דעתו על השיקולים הבאים: קיומה של זכות (טיב התביעה וסיכוייה), מאזן הנוחות (מאזן הנזקים העשויים להיגרם לכל אחד מהצדדים) ושיקולי יושר (האם הבקשה הוגשה בתום לב, האם מתן הסעד צודק וראוי בנסיבות ואין בו פגיעה העולה על הנדרש). כן יש לשקול עניינים נוספים, כגון חיוניות הסעד וזהות הסעד הזמני לסעד העיקרי (רע"א 1998/07 חוסין חליל בדארנה נ' עזבון המנוח עלי בדר בדארנה, ניתן ביום 11.6.07) ".

על פי אמות המידה האמורות נבחן את שבפנינו.

טענות הצדדים:

3. טוענת חברת החשמל (כעולה מהבקשה ומתצהירו של מר דב סטרולוביץ', המשמש בתפקיד מנהל יחידת ניהול המערכת בחברת חשמל ("מר סטרולוביץ'")):

3.1.השוואת יכולותיה הקיימות של החברה לייצור חשמל, כולל מערכות תגבור (תחנת כוח פרטית OPC שאמורה להתחיל לפעול ואליה עוד נתייחס בהמשך וכן הפעלת תחנת הכוח גזר), אל מול סך הביקוש החזוי בתנאי עומס חום קיצוני יביא לרזרבה בגובה 845 מגה וואט, שעה שהרזרבה במסגרתה אמור לפעול משק החשמל היא 1100 מגה ואט. אולם, אם יתרחשו התרחישים שיפורטו להלן, תרד הרזרבה אל מתחת סף הרזרבה האמור ועלולה להיווצר בעיה ביכולותיה של החברה לספק את ביקושי החשמל הנדרשים.

3.2.התרחישים שמונה החברה, ככאלה שיקשו עליה להבטיח אספקת חשמל סדירה, הם: תקלות בהיקף 5% באמצעי ייצור חשמל של החברה או במערכות התגבור שיעמדו לרשותה; ובעיקר שיא ביקוש צפוי בקיץ בתנאי מזג אויר קיצוני;

ועוד. בעקבות תקלה בגנרטור גזר פחתה יכולת הייצור של חברת החשמל בהיקף של 372 מגה וואט. אמנם התקלה תוקנה, נרכש גנרטור חדש וככל הנראה הוא יגיע ויושמש במועד, והוא צפוי לאפשר ייצור חשמל החל מיום 01.07.13 - אולם, אין ודאות שאכן תושמש התחנה במועד האמור;

ועוד. אי זרימת גז ממאגר "תמר" כמתוכנן עלול להוביל לרזרבה נמוכה עוד יותר, 340 מגה וואט בלבד בתנאי מזג אויר קיצוני, גם במצב בו יפעלו יחידת הייצור באתר "גזר" ותחנת הכוח OPC ("התרחישים").

3.3.כדי להתמודד עם התרחישים, ככל שיקרו כאלה, ישנו צורך מיידי בהקדמת הפעלת חלקית, של תחנת כוח הפרטית נוספת, תחנת דוראד, שתספק 300 מגה וואט חשמל, או אז הרזרבה תעמוד על הנדרש לפעולת משק החשמל. לצורך זה יש לעשות ל"חשמול" מיידי של דוראד (חיבור לרשת החשמל - "חשמול") (ראו בהקשר זה - סעיפים 4-6 תצהירו של מר סטרולוביץ).

3.4. עוד הוסיפה החברה וטענה, שלרשות נציגות העובדים עומדים אמצעים רבים ומגוונים, במסגרת מאבקה להבטחת זכויות עובדי חברת החשמל במסגרת השינוי המבני. לכן, במצב דברים בו אי חיבורה של תחנת הכוח דוראד יביא לכך שמשק החשמל לא יוכל לעמוד בביקושים לאספקת חשמל, שהיא שירות חיוני, בקיץ, אין לאפשר את נקיטת עיצומי העובדים.

4.נציגות העובדים בתגובה, מיום 27.05.13, הנתמכת בתצהיר של מר דוד (מיקו) צרפתי, המשמש כיו"ר המזכירות הארצית של עובדי חברת החשמל ("מר צרפתי"), טוענת:

4.1.חיבור תחנת כוח פרטית נוספת, דוראד, הוא עוד צעד של החברה והמדינה, להביא ליישום חד צדדי של שינויים מבניים במשק החשמל ובחברת החשמל. כשכל הצעדים הללו ננקטים מבלי לקיים משא ומתן עם נציגות העובדים, משא ומתן מפורט וכולל שיסדיר באופן מלא את זכויות העובדים, לרבות הסדרה של האיתנות הפיננסית של החברה והסדרת רשת ביטחון להבטחת זכויות העובדים.

4.2.אין דחיפות בחיבור דוראד לרשת החשמל עוד הקיץ, לשם ניהולו התקין של משק החשמל. משק החשמל נמצא במצב טוב יותר היום מהמצב בו היה בשנים האחרונות וזאת בשל הגדלת כושר הייצור בשיעור גבוה מהממוצע של הגידול בצריכה (ראו האמור בתצהירו של מר צרפתי סעיפים 19-20).

נציגות העובדים ציינה כי ועדה בראשות מר חיים שני שמונתה בשנת 2011 על ידי ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, קבעה כי אין צפי למחסור באספקת חשמל בקיץ 2012/2013.

עוד הפנתה נציגות העובדים, לדו"ח התקופתי של חברת החשמל מיום 31.12.12 (נספח 4 לתגובה) אולם בו נאמר, בין היתר, "החברה אינה צופה קשיים מיוחדים בעמידה בביקושים בקיץ 2013. יחד עם זאת ככל שיהיו עיכובים לא צפויים בכניסת יצרנים פרטיים ואספקת גז יגבר החשש ליכולת החברה לעמוד בביקושים בקיץ 2013)" (ההדגשה שלנו - ר.כ.).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ