חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זולטי נ' בנק לאומי לישראל סניף 957

תאריך פרסום : 31/08/2011 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
5057-07-09
31/08/2011
בפני השופט:
הרווי גרובס

- נגד -
התובע:
עזריאל זולטי
הנתבע:
בנק לאומי לישראל סניף 957
פסק-דין

פסק דין

בפני תביעה לפיצוי בסך 29,700 ₪ בגין הפרת הסכם ובגין פגיעה במוניטין ועוגמת נפש.

התובע הינו לקוח של הנתבע ומנהל בו חשבון משותף (להלן:"החשבון") עם שניים אחרים, אביו מר יוסף זולטי ואחיו מר שלמה זולטי.

על פי זכויות חתימה בחשבון מספיקה חתימה של אחת מבעלי החשבון על מנת לחייב את החשבון.

התובע פנה לנתבע ביום 12.5.09 והורה לבצע העברה מחשבון של 43,387 יורו סכום השווה לכ-240,000 ₪ לחשבון התובע בסניף יו בנק בת"א.

לטענת התובע, הוא ואביו קיימו יום קודם לכך שיחת טלפונית עם פקידה בשם עליזה על מנת לוודא את יתרת החשבון וגם על מנת לאשר שעל פי זכות החתימה בחשבון מספיקה חתימתו בלבד של התובע לפעולה. התובע גם נתן הודעה ליו בנק שהסכום עומד להגיע.

ההוראה לא בוצעה ואף אחד מצוות עובדי הנתבע לא טרח להודיע לתובע על כך.

התובע הבין מיו בנק שהסכום לא הגיע ופנה לנתבע ונאמר לו שעליזה נעדרת מהעבודה באותו יום, (14.5.09) ועליו להתקשר מחר. למחרת, התובע התקשר ועליזה אמרה לו שהיא מצטערת שהעברה לא בוצעה והיא מייד תבצע את העברה כנדרש.

לאחר חלוף זמן מה התקשרה עליזה לתובע וביקשה שישלח אליה צילום תעודת הזהות שלו בכדי שתוכל להשלים את ביצוע העברה. התובע פעל עפ"י בקשתה. על אף כל האמור, העברה לא בוצעה. בפניה הבאה של התובע לנתבע השיחה הועברה למנהל אחראי על המחלקה והתובע נענה כי הבנק לא יבצע את העברה אלא אם כל בעלי החשבון יתייצבו בבנק ויחתמו על ביצוע העברה.

התובע הסביר למנהל כי מבחינה טכנית אין אפשרות שבעלי החשבון יתייצבו בסניף מכיוון שהסניף עומד להיסגר ונגרם לתובע נזק היות והוא התחייב לשלם כספים לספקיו בחו"ל ועברו כבר 4 ימים מאז הורה לבנק לבצע את העברה. לכן התובע חזר ופנה למנהל וביקש ממנו לקיים את ההוראה.

תגובת המנהל הייתה סירוב מוחלט אלא אם כל בעלי החשבון יתייצבו או בבנק או באחד מסניפיו ויחתמו על הבקשה.

לאור עמדת מנהל הבנק נאלץ התובע בלית ברירה להביא את אביו הנכה בן 85 מבית האבות בתל אביב לסניף הבנק באבן יהודה. רק לאחר שהתייצבו התובע ואביו בסניף הבנק באבן יהודה נאות הבנק לבצע את העברה. למעשה, שבוע ימים לאחר שקיבל את ההוראה.

התובע מציין שאביו לא חתם ומנהל הבנק לא ביקש שאחיו של התובע יתייצב או יחתום, ובפועל הפעולה בוצעה על סמך חתימתו של התובע בלבד.

על סמך האמור, התובע עותר לפיצוי ולהלן פרטי הסכומים:

1.סך 24,300 ₪ בגין פגיעה במוניטין ובשם הטוב של התובע עקב אי יכולתו לקיים במועד התחייבויות שנטל על עצמו והסתמך על העברת הסכום מחשבון אצל הנתבע לחשבון שלו.

2.סכום של 5,400 ₪ בגין עוגמת נפש ובעיקר בגלל הטרדה שנגרמה לתובע בכך שנאלץ להביא את אביו, בן אדם מבוגר ולהסיע אותו מתל אביב ובחזרה על פי דרישת הנתבע.

עמדת הבנק היא שדובר בהוראה חריגה כאשר בפועל התובע מרוקן את החשבון מכל יתרה.

החשבון נפתח תחילה על ידי האב והבנים, התובע ואחיו, הצטרפו לאחר מכן.

היה ידוע למנהל הבנק מר סוקולוביץ שהסכום שהצטבר בחשבון הוא פיצוי מגרמניה משום שאביו של התובע הוא ניצול שואה.

לכן, לפי דברי מר סוקולוביץ במקרים כאלו יש נוהל בבנק לקבל הסכמה של כל בעלי החשבון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ