עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
29784-03-13
23/04/2013
|
בפני השופט:
דוד חשין
|
- נגד - |
התובע:
וקסמן-גוברין-שטרן ניהול פרוייקטים בע"מ
|
הנתבע:
1. משרד התחבורה 2. התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים 3. דנה הנדסה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין משלים
פסק דין משלים זה, עניינו בפסיקת ההוצאות לטובת המשיבה 2 (להלן – דנה), זאת לאחר שהעותרת ביקשה למחוק את העתירה שהגישה נגדה (ונגד משרד התחבורה).
העותרת ביקשה למחוק את עתירתה בעקבות פסק הדין שנתתי ביום 21.04.13 בעת"מ 1400-03-13 מקיף נ' משרד התחבורה ואח' (להלן – עניין מקיף), במסגרתו קבעתי כי הצעתה של העותרת במכרז נשוא שתי העתירות פסולה היא, מחמת פגם בערבות הבנקאית שצירפה להצעתה.
העותרת הסבירה בבקשת המחיקה, כי לאור תוצאות פסק הדין בעניין מקיף, שהצדדים בעתירה הנוכחית היו כולם משיבים בו, אין עוד טעם בניהול העתירה בתיק זה. העותרת ביקשה מבית המשפט, כי בבואו להטיל את הוצאות המשפט יתחשב הן בטיעונים המשמעותיים שהעלתה בעתירתה, והן בעובדה שהגישה את בקשתה למחיקת העתירה עובר לקיום הדיון בעתירתה. לאור בקשה זו ניתן על-ידי (ביום 22.04.13) פסק דין למחיקת העתירה, תוך שהוריתי על המשיבים להגיש תגובתם בעניין ההוצאות.
משרד התחבורה (המשיב 1) הודיע בתגובתו לבית המשפט כי לאור העובדה שלא התקיים דיון בעתירה, ולאור הזמן השיפוטי שנחסך במתן הכרעה בעתירה גופה, אין הוא מבקש לחייב את העותרת בהוצאות.
דנה בתגובתה הודיעה כי היא עומדת על חיוב העותרת בהוצאות. לטענתה, מאחר שלא היה ספק כי ההכרעה בעניין מקיף יש בה להשפיע על העתירה דנן, מן הראוי היה כי העותרת תבקש הקפאת עתירתה עד למתן פסק הדין בעניין מקיף. עוד טענה דנה, כי הואיל ועסקינן בהליך של עתירה מינהלית, הרי שממילא עיקר הטרחה והעבודה המשפטית הינם בהכנת תשובה מפורטת לעתירה, והדיון בבית המשפט הינו אך בבחינת הדגשות, ללא עדויות וסיכומים. לפיכך, מבקשת דנה כי על העותרת יוטלו הוצאות כמקובל בעתירה מינהלית.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי כי יש מקום להורות על חיוב העותרת בהוצאות בשיעור מופחת. העתירה שבנדון הוגשה זמן רב לאחר שנודע לעותרת על תוצאות המכרז, תוך שהעותרת נסמכת על צו ביניים שניתן בעניין מקיף. העותרת אף לא ביקשה להקפיא את העתירה, למרות שהיה ברור לה כי ההכרעה בעניין מקיף קריטית לעתירתה. מנגד, העותרת ביקשה מיוזמתה את מחיקת העתירה עובר לדיון במעמד הצדדים, כך שהצדדים לא נדרשו להתייצב לדיון, ובית המשפט לא נדרש להקדיש את הזמן הצריך לדיון בעתירה ולהכרעה בה. בנוסף, לטעמי, אף אין מקום לפסוק הוצאות בתיק זה כמקובל בעתירה מינהלית, משום ששתי העתירות נסובו על אותו מכרז, כך שניתן לראות את העתירה הנוכחית (והמאוחרת מבין השתיים), כשלוחה של העתירה הראשונה, וכהליך שנתוניו העובדתיים והמשפטיים, כבר היו ידועים בעיקרם לדנה.
כללו של דבר: העותרת תישא בהוצאותיה של דנה בסך של 10,000 ₪.
המזכירות תמציא פסק דין משלים זה לצדדים באמצעות הפסקימיליה.
ניתן היום, י"ג אייר תשע"ג, 23 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.