ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
40612-03-10
30/08/2010
|
בפני השופט:
עבאס עאסי
|
- נגד - |
התובע:
משה חיים ונטורה)בן תורה(
|
הנתבע:
הראל חברה לביטוח
|
פסק-דין |
פסק דין
תביעה לתגמולי ביטוח מכוח פוליסה לביטוח דירה.
לטענת התובע, בחודש נובמבר 2009 התגלתה בביתו דליפת גז. לטענתו, נוכח העובדה שצנרת הגז עוברת בתוך קירות הבית ומתחת לרצפה, הוא החליט, על מנת לחסוך בעלויות גדולות, לוותר על הצנרת הקבועה המונחת בקירות ומתחת לרצפה ולהתקין במקומה קו גז חיצוני.
התובע מבקש שהנתבעת תפצה אותו בגין התקנת קו הגז החדש בסך של 5,000 ₪.
לטענת הנתבעת, הפוליסה אינה כוללת כיסוי בגין דליפת גז או פגיעה בצנרת הגז. לטענתה, בהתאם לסעיף 12 לפוליסה, יש כיסוי אך ורק לסיכונים בגין דליפת מים או סולר, אך לא בגין דליפת גז.
לאחר לימוד מכלול החומר שבתיק ושמיעת הצדדים בדיון, הגעתי לכלל מסקנה כי פוליסת הביטוח כוללת כיסוי בגין נזקים לצנרת הגז.
ראשית – צנרת הגז מחוברת חיבור קבע לתוך קירות הבית ומהווה חלק אינטגראלי של המבנה. לפיכך, בעיקרון היא אמורה להיות מכוסה בביטוח הבית.
זאת ועוד, עיון בסעיף 12 לפוליסה שכותרתו "הרחבה לכיסוי סיכוני מים ונוזלים אחרים" מעלה כי: "הפוליסה מורחבת לכסות אובדן או נזק שנגרמו לדירה (אם בוטחה) או לתכולתה, לפי העניין- כתוצאה מהימלטות או דליפה של מים, נפט, סולר, או כל נוזל אחר, מתוך מתקני האינסטלציה וההסקה של הדירה לרבות התבקעות או עליה על גדותיהם של דוודים וצנרת". (ההדגשה שלי ע.ע.).
עינינו הרואות שההרחבה מתייחסת, בין היתר ל- "כל נוזל אחר". כידוע, הגז מובל ונאגר כנוזל בתוך מיכלי הגז. לפיכך, ולנוכח כללי הפרשנות התכליתית כפי שהותוו בפסיקה, ובפרט אלה המיוחדים לפרשנות חוזי ביטוח, לרבות הכלל בדבר פרשנות נגד המנסח, ובשים לב לכך שמערכת האינסטלציה של הגז מחוברת בחיבור קבע אל הבית ומהווה חלק אינטגראלי ממנו, יש לקבוע שהנזק שנגרם למערכת הגז בבית התובע מכוסה על ידי פוליסת הביטוח נשוא דיוננו.
אשר לשיעור הנזקים והפיצויים: כאמור, התובע תבע בתביעתו פיצויים בסך 5,000 ₪. התובע לא צירף לתביעתו קבלות או ראיות אחרות לעניין שיעור הנזקים. במהלך הדיון הגיש התובע קבלה בגין החלפת צנרת הגז בסכום כולל של 2,330 ₪.
אין בידי התובע כל ראיה אחרת בגין הוצאות נוספות.
לנוכח האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 2,330 ₪, וכן הוצאות משפט בסך של 500 ₪.
בקשה לרשות ערעור על פסק דין זה ניתן להגיש בבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 15 יום.
ניתן היום, כ' אלול תש"ע, 30 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.