ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
28512-12-12
29/07/2013
|
בפני השופט:
יגאל גלם
|
- נגד - |
התובע:
ליודמילה ונדר
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
1.ד"ר אסא לב אל, מנהל מחלקה אורתופדית בי"ח זיו דרך החלמוניות ת.ד. 81 ראש פינה 12000, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
2.מסמכים רפואיים:
להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:
א.תיקה הרפואי כירורגי של התובעת קופת חולים מכבי.
ב.תיקה הרפואי כללי של התובעת קופת חולים מכבי.
ג.תיקה הרפואי אורתופדי של התובעת קופת חולים מכבי.
ד.מסמכים רפואיים שצורפו לכתב התביעה לרבות חוות הדעת הרפואית שניתנה לתובעת על ידי ד"ר מוזס מיום 6.6.12.
ה.תמונות שהגישה התובעת וצורפו להודעתה מיום 11.7.13.
3.העובדות:
א.התובעת ילידת שנת 1949.
ב.התובעת עבדה משנת 96' ועד ליום 9.6.11 בסופר מרקט מגה בעיר חדרה. התובעת עבדה 6 ימים בשבוע.
ג.התובעת עבדה ב- 9 שנים הראשונות לעבודתה במאפיה וביצעה את הפעולות הבאות:
התובעת הייתה מגיעה בבוקר לעבודה, לוקחת סחורה (בורקסים מסוגים שונים ובגטים) מהמקפיא בקופסאות של 10 ק"ג לערך והולכת איתן עד למאפייה מרחק של 10 מטרים.
התובעת הייתה מפזרת את הסחורה במגשים ומכניסה אותם לתנור, כאשר בכל תנור יש 13 מגשים ויש סה"כ 3 תנורים. כל מגש שקל לפחות 5 ק"ג. התובעת הייתה מרימה את המגשים ומכניסה לתנור.
לאחר שסיימה את ההכנה הראשונית בבוקר, הייתה חוזרת התובעת על פעולת הכנת 12 מגשים של בגטים שלוש פעמים במשמרת ועוד פעם במשמרת מכינה כל אחד מ- 10 סוגי בורקסים, כאשר כל סוג בורקס נמצא בקופסא ששוקלת כ- 10 ק"ג לערך.
משמרת של התובעת בעבודה הינה 7.5 שעות בממוצע.
ד.התובעת עבדה גם במעדנייה ב- 6 השנים האחרונות לעבודתה וביצעה את הפעולות הבאות:
מתוך משמרת עבודה 7.5 שעות בממוצע עבדה התובעת כשעתיים וחצי לפחות בפריסת גבינות והייתה פורסת את הגבינות כאשר כל בלוק של גבינה שוקל 4 ק"ג. התובעת פרסה את הגבינות במכונת פריסה כאשר היא ביצעה את הפעולה הזו של הפריסה עם יד ימין מקופלת בזווית של 90 מעלות וביד שמאל הייתה מחזיקה בלוק של הגבינה או הנקניק. גובה המכונה איתה פרסה התובעת את הגבינות והנקניקים בגובה החזה שלה.
כפעמיים בממוצע ביום הייתה התובעת מוציאה דליים של גבינה בולגרית מסוגים שונים לרבות הנוזלים של גבינות או נקניקים במשקל של בין 10-16 ק"ג ומסדרת אותם במעדנייה.