עת"מ
בית המשפט המחוזי מרכז
|
3248-07-10
04/08/2010
|
בפני השופט:
זהבה בוסתן
|
- נגד - |
התובע:
חימנז וילמור (עציר)
|
הנתבע:
משרד הפנים
|
|
נוכחים:
ב"כ העותר - עו"ד שקולניק מרק
החלטה
העובדות המפורטות בעתירה
1.העותר אזרח הפיליפינים הגיע ארצה ביום 24.3.00 באשרת תייר ולאחר שתוקף האשרה הסתיים, נשאר בישראל ולא חזר לפיליפינים.
2.במשך שנתיים וחצי עבד העותר בישראל בחברה בשם "אבגד תעשיות תכשיטים בע"מ" (להלן: "החברה") אשר בהיותה מודעת לכך שהוא שוהה בישראל שלא כחוק, הבטיחה להסדיר לו אשרת עבודה אך בסופו של דבר לא קיימה את הבטחתה ואף לא שילמה לו את המגיע לו על פי חוק. העותר הגיש כנגדה תביעה לבית הדין לעבודה בת"א (להלן: "התביעה"). ההליכים המשפטיים בבית הדין לעבודה טרם הסתיימו.
3.לטענת העותר, הוסבר לו על ידי בא כוחו שייצג אותו בתביעה, כי כתובע עליו להתייצב לכל הדיונים שייקבעו בבית הדין והמליץ בפניו לא לעזוב את הארץ לפני שהמשפט יסתיים.
לטענת העותר, הוא הבין מדברי בא כוחו, כי כל עוד התביעה תלויה ועומדת, מותרת שהייתו בישראל, ואינה נחשבת לשהות בלתי חוקית והוא לא יגורש מהארץ בטרם יסתיים המשפט.
4.ביום 5.1.03, לאחר הגשת כתב התביעה נעצר העותר על ידי משטרת ההגירה והועבר למשמורת (להלן: "המעצר הראשון").
ביום 6.1.03 ניתן נגדו צו הרחקה וביום 14.1.03 שוחרר מהמשמורת לאחר שהודע לבית הדין למשמורת (להלן: "בית הדין") כי הגיש תביעת שכר עבודה בה טרם נקבע מועד הדיון.
לטענת העותר סבר, לאור האירועים האמורים, כי עד שלא יסתיים הדיון בתביעה, שהייתו בישראל אינה נחשבת לבלתי חוקית. במהלך השנים עבד העותר בעבודות מזדמנות וחיכה לסיום משפטו.
5.לטענת העותר הוא הכיר לפני 10 שנים את הגב' ג'וזפין אלמדה (להלן: "ג'וזפין")אזרחית הפיליפינים אף היא, שעבדה בישראל. כעבור זמן קצר עברו העותר וג'וזפין לגור ביחד ולנהל משק בית משותף.
לפני כשנה התגלה כי ג'וזפין סובלת ממחלת הסרטן וזקוקה לטיפולים רפואיים אותם התחילה מיד לקבל. לטענת העותר, אין אפשרות להעניק לג'וזפין בפיליפינים את הטיפול הרפואי אותו היא מקבלת בישראל. בנסיבות אלה נשאר העותר לצידה ונשא בהוצאות התרופות והטיפולים. בעקבות זאת פנה העותר פעם נוספת לבא כוחו שייצג אותו בתביעה והלה המליץ בפניו הפעם לדאוג לאישור משרד הפנים לשהייה בישראל.
6.בחודש ספטמבר 2009 פנה העותר לעו"ד שפירו שפנתה בשמו למשרד הפנים בבקשה לאשר את שהותו בישראל עד למתן פסק הדין בתביעה.
בעקבות פנייה זו הוזמן העותר, לטענתו, לפגישה מסודרת במשרד הפנים.
בפגישה שהתקיימה ביום 3.11.09 התבקש העותר להציג מסמכים נוספים הקשורים לתביעתו ונאמר לו כי לאחר קבלת המסמכים, תיקבע פגישה נוספת בטרם תתקבל החלטה בעניינו.
7.בחודש דצמבר 2009 הרתה ג'וזפין והרופאים הסבירו לבני הזוג כי היריון ולידה יוכלו להשפיע לטובה על מצב בריאותה של ג'וזפין. לאחר הלידה תצטרך ג'וזפין לחזור לטיפולים ובכלל זה צפוי ניתוח ומעקב רפואי למשך 5 שנים.
במהלך ההיריון מטפל העותר בבת זוגו, מתלווה אליה לבדיקות וטיפולים, מנהל את משק הבית ודואג לפרנסה.
8.לאחר פניות של העותר לעורך הדין המייצג אותו בתביעה, מסר האחרון לידיו, בחודש מאי, את המסמכים המבוקשים אך העותר לא הספיק למסרם למשרד הפנים והוא נעצר ביום 30.6.10 לפני שמשרד הפנים סיים את הטיפול בעניינו.
9. ביום 4.7.10 הובא העותר בפני בית הדין אשר אישר את צו המשמורת שהוצא כנגדו. ביום 22.7.10 ניתן צו ביניים האוסר על הרחקתו מהארץ עד להכרעה בעתירה.