ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשדוד
|
7422-11-10
01/02/2011
|
בפני השופט:
נגה שמואלי-מאייר
|
- נגד - |
התובע:
מיכאל ויינשטיין
|
הנתבע:
1. אברהם מלכה 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
זוהי תביעה שעניינה פיצוי בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים.
לטוענת התובע עת נסע בכביש רכב הנתבע אשר חנה בצד ימין סמוך למדרכה פגע ברכבו וגרם לו לנזקים הנטענים.
לטענת הנתבע עת יצא מחנייה ועצר את רכבו בעצירה מוחלטת היות ומאחוריו עמדה משאית אשר פרקה סחורה וחסמה את שדה ראיתו, הגיע רכב התובע מאחור, עקף המשאית, סטה חזרה לנתיב נסיעתו של הנתבע ובכך למעשה גרם לתאונה.
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי במסמכים בתיק מצאתי כי על שני הצדדים מוטלת אחריות לקרות התאונה באופן שווה.
מחד, הנתבע יצא ממקום החנייה עת מאחוריו עמדה משאית אשר לדבריו חסמה לו את שדה הראייה ומאידך, התובע עקף את המשאית בחוסר זהירות ובכך תרם אף הוא לקרות התאונה.
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה ולו בחלקה ומורה כי הנתבע ישלם לתובע סך של2,840.5 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובע את אגרת ביהמ"ש בסך 50 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל וכן הוצאות משפט בסך 150 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.
הסכומים האמורים ישולמו תוך 30 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ז שבט תשע"א, 01/02/2011 במעמד הנוכחים.
נגה שמואלי-מאייר, שופטת
הוקלד על ידי: תמר דרעי
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת