ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
8849-08-11
01/11/2011
|
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט
|
- נגד - |
התובע:
יוסף ויזמן
|
הנתבע:
בנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ
|
|
החלטה
1.בפני בקשה לפטור את המבקש מהפקדת ערבון שנקבע שעליו להפקיד במסגרת ערעור שהגיש על פסק דינו של בית המשפט קמא.
2.לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה לה ובתשובה, מצאתי להפחית את סכום הערבון לסך של 8,000 ₪.
3.על המבקש בבקשה לפטור מהפקדת ערבון מוטל הנטל להניח תשתית עובדתית המצדיקה את חשיפת המשיב בפני הסיכון כי לא יוכל לגבות את הוצאותיו ככל שתפסקנה לטובתו.
לצורך מתן פטור כאמור, על המבקש לפרוש בפני בית המשפט תמונה מלאה בדבר מצבו הכלכלי, ובכלל זה עליו להציג דפי חשבון בנק, אסמכתאות מעודכנות בדבר הכנסותיו, עליו לפרט את רכושו ולהוכיח כי אין באפשרותו לגייס מקרוביו את הממון הנדרש.
4.לטענת המבקש מצבו הכלכלי קשה מנשוא, אין לו חשבון בנק והוא חייב כספים לנושים שונים ובהם חברת חשמל והמרכז לגביית קנסות. המבקש, שמייצג את עצמו, טוען כי סכום החובות שלו מסתכם בכ – 700,000 ₪. המבקש טוען כי ישנן הגבלות על רשיון הנהיגה שלו בגינן מנוע הוא מלנהוג והדבר לא מאפשר לו לעבוד שכן הוא נהג במקצועו – בתצהיר המבקש, לעומת זאת, נטען כי הוא מנוע מלנהוג בשל בעיות אוזניים כתוצאה משירותו הצבאי. עוד נטען כי המבקש משלם מזונות לילדיו.
5.המשיב מתנגד לבקשה וטוען בתגובתו, בין היתר, כי המבקש כלל לא התייחס לסיכויי הערעור וכי ממילא סיכויי הערעור נמוכים שכן עסקינן בפסק דין שניתן לטובת המשיב עוד בשנת 2006 לאחר שהמבקש לא הגיש בקשת רשות להתגונן מטעמו. המשיב טוען כי בקשת המבקש לביטול פסק הדין נדחתה כמו גם תביעה שהגיש המבקש נגד המשיבה. עוד נטען כי המבקש לא הוכיח היעדר יכולת כלכלית וכי האסמכתאות שצורפו לבקשה אינן עדכניות.
6.כאמור, לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ראיתי להפחית את סכום הערבון לסך של 8,000 ₪.
מעיון בטענות המבקש, בתצהירו ובנספחים לבקשה עולה כי מצבו הכלכלי לא טוב. לבקשת המבקש צורפו התראות מאת ההוצל"פ מיום 4.1.11 , במסגרתן הוגבל, בין היתר, מלקבל או לחדש דרכון, מלעשות שימוש בכרטיס אשראי, מלהחזיק רשיון נהיגה ועוד הגבלות נוספות. עוד צורפה לבקשה התראת לשכת ההוצל"פ מיום 10.3.11 בדבר הגבלת המבקש כ"לקוח מוגבל – לבנק ישראל".
לא נעלמה מעיני העובדה שהמבקש לא פירט בבקשה ממה הוא מתקיים, מהן הוצאותיו והאם ברשותו רכוש וכן העובדה כי צירף פירוט חובות שאינו עדכני למועד הגשת הבקשה דנא (משנת 2009) ומסיבה זו, בין היתר, לא ראיתי לפטור את המבקש מתשלום ערבון בגין הערעור דנא. עם זאת, אני סבורה כי ההגבלות שהוטלו על המבקש במסגרת הליכי ההוצל"פ נותנות אינדיקציה למצב כלכלי כזה המצדיק הפחתת סכום הערבון.
7.לזאת אוסיף, כי מבלי לקבוע מסמרות בעניין, הגם שאינני סבורה שסיכויי הערעור גבוהים, בשים לב לכך שעניינו של הערעור הוא החלטת בית המשפט קמא ליתן פסק דין נגד המבקש בהיעדר בקשת רשות להתגונן וזאת לאחר שבקשה לביטול פסק הדין וכן תביעה שהוגשה על ידי המבקש נגד המשיב נדחו, הרי שנתתי דעתי להיקפו המצומצם של הערעור ולזכות המבקש כי יינתן לו יומו בבית המשפט, וסברתי כי בנסיבות אלה יש מקום להפחית את סכום הערבון לסך של 8,000 ₪; אני סבורה כי סכום זה מאזן בין זכות המבקש כי יינתן לו יומו בבית המשפט ומנגד זכות המשיב לקבלת הוצאותיו ככל שהערעור יידחה.
7.סיכומו של דבר, סכום הערבון שעל המבקש להפקיד מופחת לסך של 8,000 ₪.
המבקש יפקיד את סכום הערבון תוך 30 ימים שאם לא כן יירשם הערעור לדחייה ביום 4.12.11 ללא משלוח הודעות או התראות נוספות.
ת.פ 5.12.11
ניתנה היום, ד' חשון תשע"ב, 01 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
אסתר נחליאלי-חיאט, שופטת, רשמת בית המשפט המחוזי