א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
726714-06
21/05/2009
|
בפני השופט:
מנחם (מריו) קליין
|
- נגד - |
התובע:
ויזה כ.א.ל. כרטיסי אשראי לישראל
|
הנתבע:
שושני ויקי
|
פסק-דין |
רקע
מונחת בפני תביעה כספית בסך 38,408 ש"ח.
כרטיסי אשראי לישראל בע"מ (להלן:
"התובעת") טוענת כי הגב' שושני ויקי (להלן: "
הנתבעת") חייבת לה את סכום התביעה וזאת בשל עסקה שבוצעה בין המבקשת ובין חברת טראפיק השכרת רכב בע"מ (להלן: "
טראפיק"). לטענתה, הנתבעת עשתה שימוש בכרטיס האשראי שהונפק לה על ידי התובעת ובאמצעותו רכשה וקבלה שירותים המסתכמים לאחר הצמדה וריבית בגובה התביעה.
לאחר שכל ניסיונות התובעת לגבות את החוב האמור העלו חרס, לא נותר בידיה כל ברירה אלא להגיש תביעה זו כאשר סכום החוב צמוד ומשוערך ליום הגשתה.
הנתבעת הכחישה טענות אלו. לשיטתה, ביקש אבישוע שושני - בעלה של הנתבעת (להלן: "
בעלה של הנתבעת") ומבעליה של חברת רובי-גל (להלן: "
רובי-גל") בע"מ לשכור רכבים לצורכי עבודתו. עקב בעיית תזרים מזומנים ברובי-גל מסרה הנתבעת את מספר כרטיס האשראי נשוא התביעה לצורך השכרת הרכבים עד שתוכל רובי-גל לשלם בעצמה עבור השכירות.
חרף פניות רבות לא המירה טראפיק את החיובים לרובי-גל ולא הפיקה לה חשבוניות. נוסף לכך טענה הנתבעת לכשלון תמורה אשר דווח לתובעת. הרכבים לא היו תקינים, ללא מזגן וללא רדיו ועקב כך הייתה אמורה טראפיק לזכות בסכומים נכבדים אך לא עשתה כך.
לאחר שנתגלעו מחלוקות בין הנתבעת וטראפיק, מסרה הנתבעת לטראפיק הודעת ביטול על עסקה ספציפית ובקשה להמירה בעסקה חדשה, אך זו בוטלה לבסוף ועקב כך לא ניתנו לבסוף זיכויים.
בדצמבר 2005 גילתה הנתבעת כי הוגש חיוב על ידי טראפיק בסך 12,000 ש"ח ללא שהייתה לו כל הצדקה. הנתבעת הודיעה לתובעת על כך ובקשה לבטל חיוב זה ולערוך בירור בנושא ואף שלחה לצורך כך הצהרה ותביעה להחזרת כספים.
נוסף לכך טענה הנתבעת כי החיוב על ידי שובר שלא צוין בו סכום החיוב בוצע במסמך חסר.
התעקשות התובעת שלא לבטל את החיובים ודרישתה שהנתבעת תפרע אותם, מנוגדת להוראות לחוק כרטיסי חיוב, תשמ"א - 1986.
משכך, בקשה הנתבעת לדחות את התביעה נגדה.
תביעה זו נוהלה בהליך של 'סדר דין מהיר'. משכך, פסק הדין יהיה מנומק בתמציתיות כקבוע בתקנה 214 ט"ז ל תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984.
דיון
לדידי, לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, עברתי על הראיות והמסמכים המצויים בתיק, מצאתי לנכון לדחות את התביעה והכל כפי שיפורט להלן.
נטל ההוכחה
הטוען טענה החשובה לעמדתו במשפט נושא בנטל השכנוע להוכחתה, כך תובע המבקש סעד, נושא בנטל השכנוע שנתקיימו כל העובדות המהוות את עילת התובענה, קרי, עובדות אשר את התקיימותן מתנה הדין המהותי על מנת לזכות בסעד המבוקש, (ראה ע"א 642/61
טפר נ' מרלה פ"ד טז 1000, 1004-1005 וכן ע"א 641/66
שפיר נ' קליבנסקי פ"ד כ"א (2)358, 364).
בתיק זה, כבכל הליך תביעה שיגרתי, התובעת היא בבחינת "המוציא מחברו עליו הראיה" ולפיכך נטל ההוכחה להוכיח את הטענות מוטל עליה.
נטל ההוכחה - הוא נטל הבאת הראיות, אשר במשפט אזרחי נקבע על פי "הטיית מאזן ההסתברות" (בע"א 475/81
זיקרי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ פ"ד מ(1) 598, 589).
גובה החוב