בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים
|
5080-04-10
28/04/2010
|
בפני השופט:
מרדכי כדורי
|
- נגד - |
התובע:
שמעון ואקנין
|
הנתבע:
מדינת ישראל באמצעות לשכת תביעות תעבורה ירושלים
|
|
החלטה
קצין משטרה החליט לפסול באופן מנהלי למשך 60 יום את רשיון הנהיגה של המבקש, לאחר שזה היה מעורב בתאונת דרכים בה נפגעה ילדה כבת 10.
לפני בקשה לביטול הפסילה המנהלית.
בבסיס הבקשה עומדות טענות כנגד הראיות שבידי המשיבה, פרק הזמן שחלף מאז האירוע ועד להחלטת הקצין, והעדר מסוכנותו של המבקש.
מעיון בחומר החקירה שבידי המשיבה עולה כי נגבתה עדות מנהג אשר נסע בסמוך למבקש. המבקש נהג במשאית מסוג סקניה והעד ברכב פרטי. על פי הודעתו של העד, נהג העד במעגל תנועה, ותוך כדי נסיעתו פרץ המבקש למעגל התנועה תוך שהוא מפר את זכות הקדימה של העד. המבקש לא עצר ולא האט את מהירות נסיעתו וגרם לעד להאט.
העד הבחין בכך שהולכת הרגל החלה לחצות במעבר החציה מימין לשמאל, בכיוון נסיעתו של המבקש והגיעה לשליש הראשון של מעבר החציה לפני שחזית המשאית הגיעה אליה.
די בהודעתו זו של העד כדי להצביע על כך שבידי המשיבה ראיות לכאורה להגשת כתב אישום כנגד המבקש.
טענת המבקש בדבר אמינותו של העד, ובדבר מהירות נסיעתו של המבקש, הנתמכות על דסקת הטכוגרף שטרם פוענחה על ידי מומחה, מקומן בתיק העיקרי. אין בהן כדי להשמיט את הקרקע מתחת ראיות המשיבה.
לטעמי, שעה שניטל רשיון נהיגה של נהג, עליו לזמן את הנהג לשימוע לפני קצין משטרה בתוך פרק זמן של 3 ימים, כך על פי הוראת סעיף 47((ג)(1) לפקודת התעבורה. אין משמעות הדבר כי קצין המשטרה מוגבל להחליט על הפסילה המנהלית בתוך פרק זמן של שלושה ימים ממועד האירוע:
" הגם שמוטב היה אילו פסל קצין משטרה את רשיונו של העורר לאלתר... פסילת רשיונו של העורר כשבוע לאחר התאונה אינה מעלה או מורידה דבר".
(בש"פ 6425/08 אלעיסוי נ' מדינת ישראל).
במיוחד נכונים הדברים כאשר המבקש הוא זה אשר ביקש לדחות את מועד השימוע.
מסוכנותו של המבקש נלמדת הן מהאירוע עצמו, והן מעברו התעבורתי.
כאמור, לכאורה, נהג המבקש בחוסר זהירות מופלג כאשר פרץ לכיכר מבלי לתת זכות קדימה לרכב שנסע במקום, במהירות, ופגע בהולכת רגל שחצתה את הכביש במעבר חציה.
למבקש 72 הרשעות קודמות, רבות ומגוונות, ובהן אי ציות לאור אדום, טלפון, אי ציות לתמרורים, עצירת רכב במעבר חציה, הסעת מטען שאינו מחוזק היטב, כניסה לצומת שלא מהנתיב הימני ועוד.
לא נעלם מעיניי הנזק שנגרם למבקש כתוצאה מפסילת רשיונו. אולם על ביהמ"ש להעדיף את שלומו ובטחונו של הציבור על פני האינטרסים של המבקש.
לאור כל האמור, אינני סבור כי נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה ולכן אני מחליט לדחות את הבקשה.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תש"ע, 28/04/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי כדורי, שופט
הוקלד על ידי: ליהי גולן