בפניי בקשה להחזרת תפוס. המבקש, קצין משטרה בעברו, החזיק באקדח וברישיון להחזקת כלי ירייה. בעקבות סכסוך שכנים, במהלכו הוגשו תלונות הדדיות במשטרה, נדרש המבקש להפקיד את נשקו בתחנת המשטרה, כאשר דרישה מקבילה הוצגה גם כלפי השכן.
לאחר שפנייתו של המבקש למשטרה להחזרת נשקו נענתה בסירוב פנה המבקש ביום 9.6.2016 בבקשה זו להחזרת תפוס. ביום הגשת הבקשה המליץ הגורם הממונה במשטרה בהתאם לחוק כלי היריה, תש"ט-1949 (להלן "החוק") לבטל את רישיונו של המבקש להחזקת כלי יריה. ביום 16.6.2016 בוטל רישיונו של המבקש על ידי האגף לרישוי לכלי ירייה במשרד לבטחון הפנים.
עקב כך הגישה המדינה את תגובתה לבקשה להחזרת תפוס בה טענה, בין היתר, כי יש לדחות את הבקשה על הסף שכן על המבקש למצות תחילה את ההליכים הנדרשים מול הרשות המוסמכת לצורך חידוש רישיונו.
ביום 11.7.2016 קיימתי דיון בבקשה. ב"כ המבקש טען כי העברת הבקשה למסגרת המנהלית נעשתה שלא כדין ובחוסר תום לב. לטענתו, סעיף 14א לחוק מאפשר לבית משפט זה להורות על החזרת התפוס והחזרת רישיון הנשק לידי המבקש, וממילא מדובר על אותם מבחנים שיישקלו במסגרת הליך להחזרת תפוס ובמסגרת ההליך המנהלי. כן טען ב"כ המבקש לגופה של הבקשה כי אין כל מסוכנות הנשקפת מהמבקש ולא היה בסיס לביטול רישיונו ולתפיסת נשקו.
ב"כ המדינה טען כי אין לבית המשפט סמכות לדון בבקשה, וכי על פי החוק הסמכות כעת נתונה למשרד לביטחון הפנים בלבד. לטענתו, ההתנהלות בעניינו של המבקש היתה ההתנהלות המקובלת בנסיבות כאלו, כאשר לאחר הדרישה להפקדת הנשק במשטרה מוגשת המלצה על ידי המשטרה למשרד לביטחון פנים לביטול הרישיון ואזי עוברים לדון במסגרת המסלול המנהלי. כן נטען כי המבקש ידע שישנה כוונה להמליץ על ביטול רישיונו.
דיון והכרעה
דין הבקשה להידחות. אכן, בית משפט זה מוסמך לדון בבקשות להחזרת תפוס. עם זאת, שעה שמדובר בכלי נשק ברי כי אין בית המשפט יכול להורות על השבתו לידי המבקש כאשר אין לו רישיון בתוקף להחזקת נשק (ראו סעיף 14 לחוק). כמו כן ברור שאין לבית משפט זה סמכות להורות על החזרת רישיונו של המבקש או על ביטול החלטתה של הרשות המוסמכת לבטל את רישיונו של המבקש וזאת בהתאם לקבוע בחוק (ראו סעיף 12 לחוק וכן סעיף 11(א) לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התש"ס-2000).
ב"כ המבקש ניסה להיתלות בסעיף 14א(א)(5) לחוק לפיו:
"כלי יריה שהגיע למשטרה שלא עקב עבירה שנעברה בו או לגביו – רשאית היא, אם דרש זאת בעל כלי היריה, למסרו לידי סוחר מורשה בתום שלושה חדשים מיום שהגיע לידיה, וכלי יריה שהגיע למשטרה עקב עבירה והוחלט שאין להביא שום אדם לדין בשל העבירה – רשאית היא, אם דרש זאת בעל כלי היריה, למסרו לידי סוחר מורשה כתום שלושה חדשים מיום ההחלטה, והכל אם לא עשה בעל כלי היריה אחת מאלה תוך שלושת החדשים האמורים:
(5)השיג מבית משפט מוסמך פסק דין האומר כי הוא בעל כלי היריה ורשאי להחזיק בו על פי חוק זה".
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.