חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ה"ת 13925-11-16 כהן ואח' נ' יהלום - היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה

תאריך פרסום : 21/12/2016 | גרסת הדפסה
ה"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
13925-11-16
18/12/2016
בפני השופט:
גיא אבנון

- נגד -
מבקשים:
1. זאב כהן
2. נמגיימס טכנולוגיה בע"מ

עו"ד ינון סרטל
משיבה:
יהלום - היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה
עו"ד ערן זלר
החלטה
 

 

ביום 27.11.16 קבעתי כי המשיבה – המדינה, הפרה התחייבות ברורה ומפורשת אותה נתנה למבקשים, התחייבות העולה כדי הבטחה שלטונית, אשר קיבלה תוקף בהחלטה שיפוטית.

עוד קבעתי כי לבית המשפט סמכות, במקרים חריגים, לחרוג מהחלטתו ומהסכמת הצדדים, בגדרי הליך מחודש של דיון בבקשה להחזרת תפוס, וכי במקרה כאמור על המדינה להוכיח כי מדובר במקרה חריג ומיוחד המצדיק פגיעה בזכויות המבקשים.

לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ולזכויות המתנגשות, מצאתי כי המדינה עמדה בנטל להוכיח כי מדובר בנסיבות חריגות ומיוחדות המצדיקות היעתרות לבקשתה, והארכתי תוקף החזקת התפוסים.

בשולי החלטתי, נוכח התנהלותה הדיונית הבלתי ראויה של המדינה, והגם ש"זכתה" בהליך, שקלתי לפסוק כנגדה את הוצאות ההליך של המבקשים. נוכח העובדה שנושא זה הועלה ביוזמת בית המשפט לראשונה במסגרת ההחלטה, ביקשתי התייחסות הצדדים בכתב, וביום 15.12.16 התקיים דיון להשלמת טיעון.

מכאן, יש לקרוא את ההחלטה דנן כהמשך ישיר של החלטתי מיום 27.11.16, בכפוף כמובן לטיעונים המשלימים של הצדדים.

 

תמצית טענות המשיבה

 

  • הליך החזרת תפוס הינו הליך פלילי, והכלל הנהוג בפסיקת בתי המשפט הינו שפסיקת הוצאות בהליכים פליליים איננה מקובלת, כי פסיקת הוצאות בהליך פלילי היא חריגה ותיעשה במקרים חריגים בלבד, וכי הנטייה העקרונית הינה להימנע מלהטיל הוצאות בהליכים פליליים.

     

  • המשיבה עמדה בנטל להוכיח כי בתיק זה מתקיימות נסיבות חריגות ומיוחדות שהצדיקו היעתרות לבקשה להאריך את תוקף החזקת התפוס למרות הפרת התחייבותה למבקשים.

     

  • אין לחייב את המדינה בהוצאות שעה ש"זכתה" בהליך. אין בנמצא תקדים לכך שבית המשפט קיבל בהליך פלילי את עמדת המדינה, ובכל זאת מצא לחייבה בהוצאות.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ